Проверки в Община Провадия от прокуратурата тресат общинари

Споделете в:

Икономическа полиция и прокуратура са влезли в община Провадия, съобщават наши блестящи източници.

Кмета бил посетен лично в кабинета му, за разлика от преди няколко месеца, когато служители на службите го били взели на разпит с техен служебен автомобил.

Основно се проверява дейността на кмета на Провадия Жоро Илчев. Той от своя страна препращал разследващите към други лица и служители на общината с цел да си измие ръцете и да им вмени вина за да избегне обвиненията, които го чакат. Така обаче кмета предизвикал последващи действия и като фигури на домино един по един намесените излизали наяве, но в крайна сметка всички страх, нестрах си посочвали него, като началник даващ заповедите.

Една от линиите на действие била обществените поръчки по ремонтите възлагани от общината. Стресиран, дори променил предварителната стратегия и стопирал няколко поръчки, променял цени, за да не го заподозрат и ги обявявал наново.

Прокуратура и служители на отделни министерства влязоха в община Провадия и по друга линия. За злоупотреба и неизпълнение на задължения, свързани с боклука. Както се знае от боклук най – много се печели. Там разследването е започнало отначало само срещу фигурата Кмет на община. От там нататък той към кого е прехвърлил отговорността – само той и разследващите знаят. В процес на разследването е намесена Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите. Тя е констатирала десетки нарушения на територията на цялата община Провадия. Издала е предписание, което кмета не изпълнил, според официалните регистри.

Съставен е акт за установяване на административно нарушение на Община Провадия, гр. Провадия – по чл. 166, т. 3 от Закона за опазване на околната среда, във връзка с чл. 14, ал. 4 от същия закон, а именно: за неизпълнение на предписание дадено в индивидуален административен акт- за почистване на замърсени с отпадъци терени.

Глоба от 7 000лв. е отнесла фирма „М.Н. Строй“ ООД, за нарушение на Закона за управление на отпадъците. Фирмата обаче с документи показва, че това нарушение било направено след като кмет и община Провадия са им казали така да се направи.

Какво излиза, че нарушението на Закона за управление на отпадъците е с разрешение на общината.

Солена глоба има и за Община Провадия, за нарушение на Закона за опазване на околната среда, за неизпълнение на предписание дадено в индивидуален административен акт – за почистване на замърсени с отпадъци терени.

Кмета не си върши работата – провадийци отнасят 10 000лв. глоба.

Докога ще му плащат магариите за липса на контрол и липса на изпълнение – те си знаят. И защо кмета не е поискал да почисти тези терени и да избегне глобата за общината, може да се потърси в разковничето, което службите и министерството разкриват.

Проверките на службите и прокуратурата продължават. В хода на разследването, оправданието на кмет и общинари е, че община Провадия няма еколог.

Нямало еколог от близо 2 години. – откакто Жоро Илчев става кмет и малко след това общината остава без еколог. Добро оправдание! (си мислят служителите, като фигури на домино, бутнати от кметския пръст). Добро оправдание, за това защо има десетки незаконни сметища и за неразборията с боклука. Може и да им послужи…донякъде.

Но дали е добро оправдание за безстопанственост при поръчки, които са се изпълнили или се изпълняват и по които е кандидатствано?

Проверките, които тресат общината се ръководят от софийските звена.

Кмета, с неговите изчервяващи се бузи, хващал дикиш на „току – що разбрал“ за станалото в Провадия. Но в София е влизал в достатъчно бизнес – партньорски връзки и там, както на бившия му съдружник, с който е почнал отначало в Провадия – им е известно. Това е индикация за гузност.

Като бивш от службите, кмета на Провадия много добре знае, че каквото трябва – ще бъде разкрито. Ако то не стане достояние на обикновените хора, това значи, че се е задължил към определени хора.

Което пък значи, че след време пак ще се чуе. Докато си плетат собствените паяжини – кой на кого, за какво, кога и колко, ГУБЯТ времето на Провадия.

ДВЕ ГОДИНИ НА ПРОВАДИЯ СА ИЗГУБЕНИ!

ЩЕ ИЗГУБИТЕ ЛИ ОЩЕ ДВЕ – ВЪПРОСА Е КЪМ ПРОВАДИЙЦИ?


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *