Цвета Кирилова обясни защо иска за стане президент: Знам коя съм. Знам къде отивам

Споделете в:

С дълга публикация в социалните мрежи журналистака Цвета Кирилова и председател на ”Сдружение Азбукари” обяви, че ще се кандидатира за президент. Днес претендентката за поста на ”Дондуков 2” се появи в национален ефир, за да защити биографията си, да загатне намеренията си и да критикува Румен Радев с вече познати на обществото тези – че бил разединител на нацията и се опитвал да промени курса на държавата на изток.

„Знам къде отивам и какво искам да постигна“.

„Знам коя съм и къде отивам“.

Тези две красноречиви твърдения излязоха от Цвета Кирилова, която бе гост в сутрешния блок на Нова телевизия. Ние обаче не разбрахме много нито за намеренията й като президент, нито дали има нужните компетенции да бъде държавен глава на Република България.

Коментира обаче предсказанията на Ванга и Слава Севрюкова, с които бе свързвана след обявяването на своето решение. Според тях “руса жена ще оправи страната”, а според Кирилова става дума за “духовен човек, посветил живота си на полезни за нацията каузи”.


Решението на Кирилова обаче не било плод на предсказание, а на дългогодишна работа, зад която стоял сериозният екип на сдружението, обяви самата тя. Имала нужния управленски опит, защото 10 г. управлявала неправителствена организация, управлявала проекти в различни области. Изучава „Национална сигурност и отбрана“ във Военната академия.

„Не смятам, че е задължително президентът да е военен. Стига да може да е полезен на България“, посочи Цвета Кирилова.

„Радев през тези 5 г. показа какво може и какво не може да направи. Той добре влезе в ролята на разединител на обществото и това е черната точка в кариерата му. Глудането с насмешка на моята кандидатура е неуместно, защото има хора, които могат да изненадат с действията и предложенията си. Готова съм да дам градивни предложения. Няма да допусна осмиване на кандидатурата си“, коментира още Кирилова.

Кирилова коментира свои твърдения за „10-годишната партийна карантина“. В ефира на Нова кандидатката за президент обясни, че това е вариант и не става дума за липса на партии.

„Става дума за промяна на системата. Все по-често се говори за свикване на Велико народно събрание, което може да направи генерална промяна, така че да предизвика обществото да дебатира заедно с политинческите партии, за да структурираме нов обществен договор, който да е преамбюл за нова българска Конституция. Безпартийният режим не значи режим без партии, а да помислим как да променим състава на политическите партии така, че той да отговаря на обществото и то да преоткрие държавността“, коментира още Кирилова.

За справянето с мигрантския натиск Кирилова бе лаконична. С върволица от думи тя посочи – знаем, че има мигранти, които търсят убежище и знаем как трябва да се подходи съобразно международното право – при влизане в страната мигрантите да бъдат регистрирани, за да влязат в информационния масив. Кирилова обаче посочи – не можем да ги отблъснем, защото те бягат от война. Можем да търсим подкрепа от своя натовски партньор в лицето на Турция.

Мистерия остава името на вицепрезидента. Бил ново лице с богат опит, което щяло да „завладее сърцата на обществото“ и да направи „рязък скок в разбиранета за това какво трябва да прави българският вицепрезидент“.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *