„Комсомольская Правда“ : Прогнозират 10% скок на цените на недвижимите имоти на българското Черноморие

Споделете в:

София. Цените на недвижимото имущество във Варна нарастват и се очаква тази година те да отбележат ръст от 10%. Сред причините за това са увеличаващите се предложения на жилищните кредити с изгодни лихвени проценти и ограниченото предлагане на ново строителство в страната, пише „Комсомольская Правда“.
Според данните на „Булгериън пропъртис“ около 80% от купувачите искат да получат жилище за собствени нужди, 12% за децата и около 4% с цел инвестиции и даване под наем. Около 40% от купувачите търсят двустайни апартаменти, 30% – тристайни. Има интерес и към по-скъпи недвижими имоти на цени от над 150 хил. евро.
Новите едромащабни инвестиции по северното Черноморие едва ли ще се появят в следващите години. От компанията смятат, че апокалиптичните прогнози за крах на пазара на курортната недвижима собственост в България са били преувеличени. Оттеглянето на руските туристи от пазара не е било с очакваните мащаби и донякъде е било компенсирано от клиенти от други националности – най-вече България.

Превод и редакция: Виктор Турмаков

 

http://www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *