Илхан Андай: Доган може да закрие ДПС и партията да получи ново име с „либерална, либерален“.

Споделете в:

Оставката на Мустафа Карадайъ и голямото оперативно завръщане на Ахмед Доган е добра новина за ДПС, шанс за смесените региони. Както ДПС се освободи от оковите на дългото сатанизиране, така трябва да скъса синджира на етническото ограничаване. На 8 ноември логиката на успеха вещае Делян Пеевски да застане начело на ДПС. Това мнение изрази журналистът Илхан Андай ред bTV за промените в ДПС, след като председателят на партията Мустафа Карадайъ подаде оставка.

Това е негово решение, не е нищо особено Какво ще се случи с ДПС? Според него е време Доган да закрие, да трансформира ДПС и е време партията да получи ново име с „либерална, либерален“. Доган не умира от желание да излезе на терен, като на националната конференция или Делян Пеевски ще бъде лидер на партията или ще влезе в действията партията да е със съпредседатели, обясни той.

Андай уточни, че депутатите ще научат тази сутрин в парламента какво ще се случи с ДПС след раздялата с Мустафа Карадайъ. Без съмнение Ахмед Доган ще си остане на първото стъпало, Пеевски ще остане на второто стъпало, а всички останали на третото стъпало. Кметовете отличници на ДПС ще бъдат политически пчелички с ранг на заместниците на партията и ще бъдат по-разпознаваеми – бачкатори като Делян Пеевски, посочи Андай.

С Делян Пеевски ДСП ще гони да повтори отличния резултат от местните избори. Това ретранслиране на парламентарен вот означава Делян Пеевски и най-близките му в екипа да се стремят към изпълнение на изборната кота – 430 000 гласа, които гарантираха на ДПС връщане на властта през параден вход, смята той.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *