Страни от ЕС затягат мерките по границите

Споделете в:

Все повече държави в Европейския съюз затягат мерките по границите си. Очаква се Германия да въведе фиксирани гранични проверки на полската, чешката и швейцарската граница. Преди това такива бяха въведени за границата с Австрия. 

Целта на проверките е по-ефективна борба с трафикантите на хора и разкриване и спиране на нерегламентирани влизания на територията на страната, пишат от “Дойче веле”. 

Въвеждането на гранични проверки в Шенгенското пространство е разрешено при изключителни обстоятелства, като преди това Брюксел трябва да бъде уведомен.

Според правителствени източници необходимото уведомление в Брюксел се е подготвило в понеделник. 

Досега такива проверки се извършват на границата с Австрия от 2015 г. Германия беше въвела допълнителен контрол на граничните пунктове с Полша и Чехия през септември, но не се предвиждаше да останат за постоянно.

Миналата седмица Полша, Чехия и Австрия удължиха срока на временните проверки по границите си със Словакия до началото на ноември. Швейцария също си запазва правото да предприеме допълнителни мерки по границите си заради миграционната обстановка в Европа, предават от Нова телевизия.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *