ГЕРБ Провадия отрязали кмета Илчев по заръка на Борисов! Не се е справял с възложени отговорности и бил излагация спрямо околните кметове на ГЕРБ

Споделете в:

През 2019г., малко преди да бъде предложен от листата на ГЕРБ Жоро Илчев за кандидат за кмет на Провадия, Бойко Борисов даде точни и ясни заръки към всички местни структури.

Няма да има милост за никой, който злоупотребява с власт, каза Бойко Борисов когато отряза и изхвърли от партията втория след него партиен лидер Цветан Цветанов, спряган дълго време като дясната му ръка. Той бе категоричен, че ще бъде безкомпромисен към всеки в партията и на ръководни постове, който злоупотребява с власт и веднага когато се докопа до поста забравя за хората и обещания си.  „НЕ ИСКАМ ДА СИ СМЕНЯТЕ ПОХОДКАТА, ЗАЩОТО СТЕ ВЪВ ВЛАСТТА“– каза той. Абсолютно неправилно e да се концентрира власт в един човек, каза през 2019г. Борисов, като по такъв начин даде карт бланш на местните партийни организации и ги провокира да контролират местните си кметове.  „Хората са много чувствителни за справедливост. Трябва ли да идват да ми се оплакват на мен и аз да отстранявам кметове -не. Трябва да го правите вие по места“, категоричен бе Борисов.

Още тогава изисквайки местен контрол, Борисов предупреди и за популизма и обещанията на килограм. Нещо обещае ли се – трябва да се изпълни, иначе партията страда, за да задоволи егото си сменилия походката си, защото е във властта.

Следвайки заръката на партийния си лидер и бивш премиер на България, местната организация на ГЕРБ, чрез общинските си съветници не гласуваха за приемане на отчета за изпълнение на бюджета на Община Провадия за 2021г. на кмета. Жоро Илчев е избран за кмет по предложение на ГЕРБ и това още повече дава причини на общинските съветници от ГЕРБ да са по – прецизни и критични към изпълнение на възложените му отговорности и предизборните обещания. В противен случай местната организация, ако толерира действията на кмета в този им обем, при още неизпълнени предизборни обещания – ще изпадне в ситуация да не могат да погледнат съгражданите си в очите.

И не приемането  на отчета за 2021 бюджетна година не е изненада. Миналата година гласуването за приемане на дадените от кмета информации шокира цялата администрация. Самите съветници от ГЕРБ не гласуваха с „за“ по докладната на кмета.

Има английска поговорка, която гласи така: „Да ме заблудиш един път е срам за теб, но да ме заблудиш втори път е срам за мен“.

На сесията в края на месец юни общинските съветници от ГЕРБ не приеха отчета за 2021г. На сесията стана ясно, че някои от капиталовите разходи запланувани но неосъществени през 2020г. са прехвърлени за 2021г., но са неосъществени до края на годината и са прехвърлени към следващата година. Такива са „Основен ремонт на зала 119“  – където кмета иска още пари за ремонта, а местното пожелание е да стане в близките 5 години; Ремонта на Центъра в Провадия, за който, още през 2020г. са отделени близо 1 милион лева, а този паричен ресурс е прехвърлен в трета бюджетна година – 2022г.; Ремонта на Пазара и субсидираните с целева субсидия с ПМС в 2020г. в капиталови разходи 2 млн. лв. за пътищата Блъсково и Черноок – Градинарово – Славейково, които пари са прехвърлени също за следващата бюджетна година – 2022г.;

Според документите от 4,5 милиона лева за капиталови разходи, през 2021г. има осъществени само за 830 000лв., което е едва около 18 процента изпълнение.

По време на точката на отчета от страна на Димо Димов – председател на Общинския съвет се зададоха въпроси към кмета и по неизпълнените обещания и поети отговорности за Градския стадион, защо не е случил още и през 2021г. пътя за Славейково, за Минерални бани. Отправи и въпросите – как са изхарчени 246 500лв. за зимно почистване? Има ли дарения от Солвей соди? Какво става с отделените средства и идеята за канализации?

Следвайки заръката на партийния си лидер Бойко Борисов – за безкомпромисност към всеки в партията и на ръководни постове, който злоупотребява с власт или който веднага когато се докопа до поста забравя за хората и обещания си – местната  организация на ГЕРБ, чрез общинските си съветници поряза кмета на Провадия Жоро Илчев зарази несправяне с възложени отговорности.

Нали никой не си е помислил, че някой в ГЕРБ може да си позволи да направи нещо без да му е позволено от София или директно казано от самия Бойко Борисов?

Според наша информация лично Бойко Борисов е бил тежко разочарован от кмета Жоро (Бирника) Илчев, който още повече стана кмет с неговото име напред!

С оглед на некадърните действия като кмет… като кмет на ГЕРБ в Провадия, област Варна, с оглед на това, че излага ГЕРБ като доказали се можещи, знаещи, действащи с грижа за жителите си кметове, на фона на съседните общини – примерно на Девня, Дългопол, Ветрино, Аврен, Белослав, Долни чиифлик и т.н., където общините обслужват всички социални групи, асфалтират (не само преди избори), правят проекти, купуват сгради (а не продават), изграждат модерни пенсионерски клубове, стадиони, спортни площадки, НЕ ГУБЯТ УСВОЕНИ ПАРИ, грижат се еднакво за всички възрастови групи свои жители…

Точно за това, че Жоро (Бирника) Илчев НЕ ПРИЛИЧА НА КМЕТ НА ГЕРБ Е ПОЗВОЛЕНО ИЛИ РАЗПОРЕДЕНО НА МЕСТАНАТА СТРУКТУРА НА ГЕРБ ПРОВАДИЯ ДА ВЗЕМЕ ИНИЦИАТИВАТА В СВОИ РЪЦЕ И ДА МУ РЕМОНТИРА ДОКЛАДНИТЕ, ТАКА ЧЕ ТЕ ДА СА В ПОЛЗА НА ЖИТЕЛИТЕ, А НЕ НА НЕГО !!!


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *