Президентът ще участва в 41-ата сесия на Съвета на ООН по правата на човека

Споделете в:

Президентът Румен Радев ще бъде днес и утре на посещение в Швейцария, където ще участва в 41-aта сесия на Съвета на ООН по правата на човека в Женева.

От тази година страната ни е член на Съвета по правата на човека за периода до 2021 година. Това се случва за пръв път от създаването на междуправителствения орган и след гласуване миналата година в рамките на 73-ата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

 

В сградата на ООН в Женева президентът Румен Радев днес ще направи изказване пред Съвета по правата на човека. По-късно ще проведе срещи с Върховния комисар по правата на човека Мишел Бачелет, генералния директор на Службата на ООН в Женева Михаел Мьолер, генералните директори на Световната здравна организация и Световната търговска организация – Тедрос Гебрейесус и Роберту Азеведу.

Президентът ще се срещне и с представители на българската общност в Женева. В кантон Женева живеят близо 1000 наши сънародници.

 

Утре президентът Радев ще посети Европейската организация за ядрени изследвания – ЦЕРН и ще разговаря с българи, които работят в организацията. Над 13 000 учени от 97 държави от цял свят провеждат научни изследвания в ЦЕРН, а общо над 100 български специалисти сътрудничат с организацията.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *