Р. Петков: Политическата визия на Калфин изключва методите на РБ

Споделете в:

/КРОСС/ Оставката на социалния министър Ивайло Калфин е израз на политическо мъжество, каза зам.-председателят на АБВ Румен Петков в интервю за Радио „Фокус“. По думите му, политическата визия на Калфин изключва методите на РБ. Решението на АБВ да оттегли подкрепата си от правителството не е предизвикано от тяснопартийни интереси, а от стремеж да се осигури националният интерес, допълни Румен Петков.

„Самоцелното съществуване на кабинета е дълбоко вредно. „Ако вие ни дадете това, ние ще останем още месец“ – това не е в стила на АБВ. Партията е имала винаги достатъчно категорични позиции, заявявали сме твърдо и позицията си с Изборния кодекс“, коментира Румен Петков. „Голяма част от нещата, които са в нарушение на демокрацията, бяха приети, но вече се минава една мярка, като отношения, като политическо виждане“, посочи зам.-председателят на АБВ. „Кой нормален, обществено ангажиран човек ще възприеме това политическо безумие като нещо нормално?“, попита Петков. Според него е убита възможността да се провежда политическа предизборна кампания, политически дебат или възможността за информиран избор. „Това поставя в основата фундаменталните различия, като начин на мислене и начин на правене на политика“, заяви зам.-председателят на АБВ.

Румен Петков каза още, че единствената видима реформа е в социалната сфера. АБВ има зад гърба си политика и решения, отбеляза зам.-председателят на партията

Източник:  http://www.cross.bg/


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *