Началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов, Военна академия „Г. С. Раковски“ и Националният комитет „100 години Каймакчаланска епопея“ представят книгата „Каймакъ-Чаланъ“

Споделете в:

София. Началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов, Военната академия „Георги Стойков Раковски“ и Националният комитет „100 години Каймакчаланска епопея“ представят книгата „Каймакъ-Чаланъ“ в Зала „Тържествена“ на академията от 17.00 ч. На представянето ще присъства и министърът на отбраната Николай Ненчев.
Представянето на книгата „Каймакъ-Чаланъ“ е част от отбелязването на Патронния празник на Военната академия.
В програмата на представянето са включени военен церемониал по поднасяне на венци пред Паметника на випуските на Военното училище, почитане паметта на загиналите български кадрови офицери във военния параклис „Св. Архангели“ и концерт на Мъжки академичен хор „Гусла“.
Книгата ще бъде представена от народния представител в 43-то Народно събрание адмирал Пламен Манушев и професор Пламен Павлов.
На представянето са поканени президентът на Република България Росен Плевнелиев, министър-председателят Бойко Борисов, председателят на Народното събрание на Република България Цецка Цачева, главният прокурор Сотир Цацаров, Симеон Сакскобургготски, министър-председател на България (2001 – 2005), кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, министри, народни представители, общественици, кметове, генерали, офицери, десетки наследници на загинали и живи герои, участвали в сраженията за отбраната на Каймак-Чалан.
Книгата „Каймакъ-Чаланъ“ на Красимир Узунов е посветена на сраженията за отбраната на Каймакчаланската позиция през август и септември 1916 г. по време на Първата световна война (1914 – 1918) и на паметта на българските герои, останали завинаги на прага на Отечеството.

Източник: www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *