Народното събрание ще гласува решението на Мария Габриел да оттегли кандидатурата си за министър-председател

Споделете в:

Народното събрание ще гласува решението на Мария Габриел да оттегли кандидатурата си за министър-председател. Началото е обявено за 10 часа.

След поредица от обрати и тежки преговори с ПП-ДБ вчера сутринта заявлението за отказ беше внесено официално и така първият мандат след ротацията няма да се състои.

ГЕРБ-СДС бяха категорични, че повече условия в преговори няма да приемат. За тях изходът от създалата се ситуация са предсрочни избори. 

Народното събрание следва да постанови акт по указа на президента, съдържащ предложение за избор на министър-председател и последвалото заявление за отказ от кандидата. От прессекретариата на президента отбелязаха, че едва тогава държавният глава Румен Радев може да пристъпи към връчването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

В понеделник вечерта „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) проведе заседание на парламентарната група, на което обяви, че поема отговорността си с втория мандат и ще направи правилните ходове. Официални изявления обаче се очакват във вторник. 

Ако се стигне до предсрочни парламентарни избори, от ПП-ДБ предпочитали те да се проведат заедно с европейските.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *