Температурите остават по-високи от обичайните, но ни чака много дъжд

Споделете в:

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца. Ще се задържи предимно облачно. На много места в страната ще има валежи от дъжд, значителни главно в Рило-Родопската област.

Източната половина на страната ще духа силен, поривист южен вятър, в западната – слаб до умерен, след обяд ще отслабва. Температурите ще се понижават, но ще останат по-високи от обичайните за периода – минималните ще са между 5° и 10°, в Източна България – малко по-високи, в София – около 6°, преобладаващите максимални – между 12° и 17°, в София – около 12°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. Ще духа силен, временно и бурен южен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13° и 17°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, вечерта ще отслабва.

В планините ще е облачно с валежи от сняг. Условия за значителни валежи има главно в Рило-Родопската област. Ще духа силен, предиобед и бурен вятър от югозапад; следобед ще се ориентира от северозапад и ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 6°, на 2000 м – около 0°.

През следващите дни – 13 и 14 февруари, ще се задържи предимно облачно време. Валежи ще има на по-малко места и ще са по-малко по количество. С ориентиране и усилване на вятъра във вторник от северозапад, а в сряда от север-североизток, температурите ще се понижат още.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *