Стоян Кушлев: На Мартин Божанов-Нотариуса му отнехме 430 хил. лв. с първото му ЕГН

Споделете в:

Комисията за отнемане на имущество от престъпна дейност е отнела на Мартин Божанов-Нотариуса 430 хил. лв. за измами от 1996 г., тогава той е бил с първото си ЕГН. Това заяви пред БНТ проф. Стоян Кушлев, който създаде комисията и бе нейн първи председател. В продължение на три месеца, три екипа преглеждали делата в периода от октомври до декември 2005 г.

„Хората бяха отделили 30-40 дела, трябваше да видим какво имущество имат, не съм познавал Божанов, но едно от тези дела, които образувахме бе срещу него, мина през всички инстанции и съдът постанови да му се отнемат 430 хил. лв. за измами – обясни проф. Кушлев.

Трябваше да се получат съобщения от всички банки дали притежава пари в тях, от всички служби дали има имоти. След нашата комисия, никой не го е безпокоил за нищо.

“ Запитан как след това е получил документ, че не е бил обект на разследване, Кушлев допусна, че при тях разследването е проведено в момент, когато е бил с първото си ЕГН, защото е било за „нещо от 1996 г.“.

Според Кушлев смяната на ЕГН-то му е огромен пропуск и говори за корупция.

Запитан дали това не е човек, който си е сътрудничил със службите, професорът обясни, че е имало други „хора-клиенти на комисията“, но някои служби са се опитвали да й влияят.

На въпрос как магистрат може да ходи в частен клуб, той каза, че това е необяснимо.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *