Лорер увери: Ротацията ще се случи въпреки всички драми, няма място за притеснение

Споделете в:

„В единият документ пише едно, в другия – друго. В програмата не е написано, че Мария Габриел ще получи два поста – на премиер и на външен министър. Трудно е да се водят преговори по телевизията. Мисля че ротацията ще се случи въпреки всички телевизионни драми, няма място за притеснение.“

Това мнение изрази в ефира на bTV депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер във връзка със спора кой трябва да бъде външен министър. 

„Акад. Денков преведе страната през един много труден период“, категоричен бе народният представител.

„Да оставим Мария Габриел и Николай Денков да се разберат за ротацията и прегледат работата на министрите“, каза още той.

По думите му от ПП-ДБ смятат, че акад. Денков е правилно да бъде външен министър, но това ще го решат партийните лидери – самият Денков и Габриел.

„Нашето мнение е, че трябва да има минимални промени при ротацията. Министърът на здравеопазването заяви, че не иска да остане, а ние сме маркирали, че не желаем министърът на електронното управление да остане на поста си“, уточни Лорер.

Според него приемането ни в Шенген единствено е функция на правителството на ПП и доказването пред ЕС и САЩ, че можем да правим демократични реформи.

Депутатът подчерта, че от ПП-ДБ ще продължат работата си с лобисти в САЩ за засилване на дипломатичните отношения.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *