КОГА ЛЪЖЕ АНАТОЛИ АТАНАСОВ?

Споделете в:

В сряда публикувахме статия със заглавие „ПРЕГЪРНАХА СЕ! Жоро Илчев подкрепя Анатоли Атанасов на балотажа“

По късно през същия ден в профила си във Фейсбук кандидатът за кмет на Провадия Анатоли Атанасов издигнат от БСП (и с втори след него Филчо Филев, който изкара 32 преференции и за да стане общински съветник се e наложилo да накарат Наталина Златева да се откаже), излезе с сърцераздирателен пост колко честен е бил винаги с провадийци!

И ние за да докаже, колко е честен към хората питаме г-н Атанасов:

Първи въпрос – вярно ли е, че БСП съветниците наистина сте имали работна среща, но около 17:00ч. повечето (без вас с Филев) са се събрали, както обичайно в кафето срещу общината, след което са отишли в клуба на БСП, но вие с Филчо Филев сте се включили около 18:20ч.?   

Втори въпрос – след като премълчавате за договорка (макар, че няма нищо срамно) за подкрепа от Жоро Илчев, защо същият звъни на различни формации да търси подкрепа за мнозинство в общинския съвет, с вас като кмет, и от ваше име предлага постове и други бонуси?

И трето – след като се обявявате за толкова честен пред провадийци ви припомняме на вас и на хората как ги излъгахте преди години с „дипломата“ ви за „висше образование“:

Като доказателство прилагаме цитат от статия в „ПРОВАДИЯ ДНЕС“ препечатана от ПРОВАТОН на 8 септември 2016г. (виж линка под статията):

По отношение на образованието на заемащи отговорни длъжности в БСП,  преди известно време скандал бе разтърсил провадийската организация.   В статия със заглавие „Сътресения в Община Провадия, заместник кмет напуска”, местния сайт ПРОВАДИЯ ДНЕС коментира образованието на зам. кмета Анатоли Атанасов:

„…Не така обаче стоят нещата с образованието на заместник кмета Анатоли Атанасов, който от няколко месеца изпълнява длъжността Кмет на община Провадия. Той е завършил средно образование през 1995 г. в ТСС  „Земя” – гр. Провадия.  

При назначаването му за зам. кмет Атанасов обяви, че има висше образование и диплома по „Международни отношения“ от Киевски Славистичен университет – випуск 2002 г., но от сайта на община Провадия става ясно, че висшето си образование зам. кметът е завършил в   Киевски национален университет „Тарас Шевченко” – специалност „Международни отношения”, но без година на дипломиране.

Справка направена  в сайта на МОМН – Регистър на Акредитираните Висши Училища в Република България показва, че Киевски Славистичен университет и Киевски национален университет „Тарас Шевченко” не фигурират като акредитирани образователни висши училища в България.

От Министерството на Образованието обясниха, че горните  две „висши” учебни заведения не са получавали акредитация на територията на Република България, и всички документи за Висше образование издадени от тях са нелегитимни.

Същото потвърдиха и от „Национален център за информация и документация (НАЦИД)“ и разясниха, че до момента на практика няма признати дипломи от Киевски Славистичен университет или Киевски национален университет „Тарас Шевченко”. От НАЦИД допълниха, че тези организации извършват обучение на територията на България в нарушение на българското законодателство, като на практика продават нелегитимни документи за Висше образование.

По закон кметовете и зам. кметовете нямат нужда от висше образование, за да заемат дадените постове, но фалшифицирането или представянето на неистински документи пред органите на властта е престъпление.”

Излиза, че Атанасов е лъгал провадийци преди много години и явно с думите в писанието си: „Аз съм човек, който винаги е носел отговорност за действията си и никога не е злоупотребявал с информация…“ си е мислел, че вече са забравили, че ги е лъгал!

Ей сега да ви видим как ще ги гледате спокойно в очите?


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *