След опит за селфи: Леопард ухапа момиче в зоопарка във Варна

Споделете в:

Леопард ухапа момиче в Зоопарка във Варна при опит за снимка. Това съобщи в социалната мрежа Facebook екипът на зоопарка.

Инцидентът се е случил на 17 септември около 18 ч. По време на рутинен обход пазачът забелязва младото момиче съзнателно да се надвесва над оградата и да бърка през решетката на местообитанието на леопарда с цел да си направи снимка как докосва намиращите се вътре хищници.

„Въпреки явните предупреждения и мигновена реакция на члена от екипа на зоопарка, след пристигане на място установява, че момичето е ухапано по пръста от леопарда. Пазачът оказва адекватна първа помощ и след консултация с ветеринарния лекар на зоопарка, момичето е изпратено в спешен медицински кабинет за оказване на профилактична медицинска помощ“, информират от зоопарка.

Оттам отбелязват, че докосването, храненето и притесняването на обитателите от зооколекцията е абсолютно забранено и е упоменато на информационни табели. Всички хищници се намират в специално проектирани местообитания, според нужните на конкретния вид, съобразени с всички мерки за безопасност и нарушаването на тези мерки е забранено, припомнят от зоопарка и призовават посетителите да спазват правилата.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvarnazoo.official%2Fposts%2Fpfbid0EDDtEshxQiBfCfydzFtW7Wck7nTF3B3fJFryqNHgrqVGjx8uvCxF8JhuHiE5XGEBl&show_text=true&width=500

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *