Дрон с бомба е открит на брега на с. Тюленово

Споделете в:

Дрон с бомба е открит на брега на с. Тюленово, на Северното Черноморие. За това алармират потребители в социалните мрежи.

По техни разкази е възможно бомбата все още да е активна, защото „има светещи електроники“.

Органите на реда са отцепили района след сигнал от хотелиера Радослав Русев. Пред bTV Русев разказа, че сигналът към тел. 112 е подаден в неделя вечерта в 21:40 ч., но в първия момент не са се отнесли сериозно към него.

„Девет часа по-късно – пълно бездействие на институциите, чакаме да се наспят военните, Всички са уведомени, но никой нищо не прави“, каза още хотелиерът.

Според него взривното устройство е 50-60 см, а самият дрон е около 3 метра.

Според военен експерт това е ударен дрон, който може да прелети около 300 км и да носи между 5 и 10 кг боен товар. По думите му това което е прикрепено към дрона, вероятно е мина от минохвъргач.

Бившият министър на отбраната Николай Ненчев също коментира казуса. Според него случаят действително е обезпокоителен.

„Надявам се, че са взети всички превантивни мерки, районът вече е отцепен. Допускам, че този дрон е бил следен. Допускам, че въпросът ще бъде решен в рамките на няколко часа. Може би от Министерството на отбраната ще излязат с официална позиция по случая. На този етап можем само да гадаем. Спомняте си в началото на лятото имаше един случай с ракета, която беше намерена край Сарафово. Допускам, че и нещо подобно се е случило и с този дрон. Надявам се, че военноморските сили ще си свършат перфектно работата“, отбеляза той.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *