(НЕ)кмета Жоро Илчев реално истински ремонт на моста на Калето в Провадия няма да направи! Закърпи го злополучно, като цялата му работа за четирите години – калпава!

Споделете в:

На 18 юли по Българското национално радио, кмета на община Провадия софиянеца Жоро Илчев заявява, че до два дни започва укрепването и ремонта на мостовото съоръжение на крепост „Овеч“.

Живущите знаят, че Софиянеца дошъл в Провадия да яхне местната власт казва и обещава всичко, но накрая все приказките му са ялови за Провадия и просперитета на общината. Хората започват да следят изкъсо нещата.

Преди това десетки и стотици снимки са изпратени на общинарите и са качени в интернет. Моста на красивата крепост „Овеч“ е в окаяно състояние и опасен. Гредите му отдавна са изгнили, някои липсват, гвоздеи стърчат.

Писани са десетки гневни сигнала, публикации, вкл. и в БГ РЕГИОНИ.

Дъските отгоре на моста са заковани в греди, които от изгниване са се разпаднали, разпадат се или липсват.

Горе разхождащите се в красивата културна национална ценност, природна и историческа гордост, не подозират, че всеки момент може да пропаднат. Само липсващите мостови дъски загатват за опасност и карат туристите да ги заобикалят.

Като по – горе се спомена на 18 юли кмета Софиянец изръсва поредното си празнословие, но пред БНР. Неведнъж пред национални медии се е наблюдавало същото поведение на същия кмет, на когото провадийци му дадоха злополучния прякор Парашутиста.  Явно под краката на парашутиста му е запарило, като дни преди това Димо Димов официално дава гласност на проблема.

От безпомощност граждани изпращат сигнал и снимки вече на председателя на Общинския съвет Провадия Димо Димов с молби, след като виждат, че Парашутиста не прави и няма намерение да прави нищо, провадиеца Димо Димов да вземе мерки.

На заседание на съвета в края на м. юни председателя Димо Димов задава въпрос на отговорната администрация: „Ще си позволя само един сигнал от граждани. Към колегите от администрацията, които са най-усърдни и останаха до края. Имам сигнал за счупени дъски на моста, на дървеният мост на крепост „Овеч“ от тази сутрин.“

Представител от администрацията коментира от място в залата. Става ясно, че знаят за казуса и се решава в момента на питането. Това е протоколирано от протоколчика на об.съвет. За ремонта на моста общинския съвет за трета поредна година е гласувал средства за ремонт, които за 2023г. са 200 000лв.

Кмета явно възлага на някой да направи ремонт на мостовото съоръжение.

Резултата е потресаващ:

Гражданин публикува снимки от резултата с гневен, но правдив текст:

„Та накратко за т.нар. ремонт (далавера) на Крепостта Овеч. Някоя борса се е отървала от ниско качественият си дървен материал (да не кажа боклук) . Гредите без защитно покритие и напукани по дължина ( отделно чеповете по материала са предпоставка за компрометиране на конструкцията), пироните ковани от някой с уменията на дете от детската градина, някъде има подложени парченца да не хлопа дъската (даже не са и заковани). Някои от подменените дъски са от останалите след направата на пейките в центъра и накрая на последната снимка можете да видите какво се случва с подменените дъски от моста! Осветлението по пътеката е другото нещо. От 21 лампи 50% изцяло не светят, от останалите пак г/д половината светят колкото да не се удариш в стълба. На фона на таксите които се събират за посещение, толкова ли са големи разходите та да не може да се отделят средства за качествени материали? Това си е подигравка….“

Това ли струва 200 000лв. се питат провадийци?

(НЕ)кмета мина всякакви граници – той за какви ги мисли провадийци, че така очевадно ги ограбва – и финансово и емоционално?

Дискусията е повече от показателна за големите приказки на парашутиста Илчев с мижави резултати.

Krasi Markov: Щеше да е смешно, ако не беше тъжно.

Мария Раднева: И страшно!

Галина Кънева: Отбиване на номер

Galina Nikolaeva: …с тия пролуки по моста,даже не е дъска по мярка! Метър нямат ли тия „майстори“?

Жива пародия!

Към 1 септември от официалните регистри на Агенцията за обществени поръчки става ясно, че Община Провадия не е започнала официална процедура за обществена поръчка на стойност 200 000лв. за ремонт на мостовото съоръжение. Което означава, че истински ремонт на моста през 2023г. няма да има. Направения такъв е бутафорен и е подигравка с провадийци. А останалите материали и стари греди, след злополучни, прехвален ремонт от парашутиста – кмет на Провадия Жоро Илчев, даже са изхвърлени долу от моста.

Директно в природата.

Сайта Научен.ком дава следната информация:

Овеч е средновековна крепост, намираща се източно от днешния град Провадия. Разположена е върху плато над града, носещо името „Калето“. Крепостта е известна с няколко имена. Най-старото от тях е византийско Проват. Археологическите проучвания установяват, че укреплението се използва от ІІІ в. до първите десетилетия на VІІ в. и след това от Х–ХІ до края на ХVІІ в. Крепостта има три входа. Главен за крепостта е северният вход. Пред него е изградено мостово съоръжение с дължина 150 м, което свързва твъркоето свързва твърдината със съседното плато Табиите.

Най-силният период на Овеч е през ХІІ–ХІV в., когато крепостта е военен, религиозен, икономически и административен център на региона.

А най – слабия е по време на Илчовото управление!

Защото, истината е, че НЕ МУ ПУКА ЗА ПРОВАДИЯ И ЖИВЕЕЩИТЕ ТАМ!

СЛЕД 20 ДНИ ПАРАШУТИСТА ИЗЛИЗАЛ В ОТПУСК, ЗАЩОТО ОТНОВО ЩЯЛ ДА СЕ КАНДИДАТИРА ЗА КМЕТ!

ПРОВАДИЯ

КОЛКО ДЪЛБОКО ЩЕ ИЗТРИЕТЕ ТОВА ЧЕРНО ПЕТНО ОТ ИСТОРИЯТА НА НАЙ-СТАРИЯ ГРАД В ЕВРОПА

ЗАВИСИ САМО ОТ ВАС!


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *