Политолози за формулата на ПП-ДБ И ГЕРБ-СДС?

Споделете в:

„Ситуацията, която наблюдавахме през лятото на 2020 г., сякаш приключи. Това обединение на хората, които щяха да „чегъртат” и щяха да бъдат „изчегъртани”, постави края на тази революционна ситуация в последните няколко години”, коментира в ефира на ”Здравей, България” по Нова теревизия социологът Евелина Славкова.

По думите ѝ политическите партии си дават сметка колко трудно ще бъде да отидат отново на избори. „Повече от видно е, че единствените, които имат интерес от избори, са „Възраждане”, посочи Славкова.

Според политолога Димитър Аврамов нито ГЕРБ харесват развоя на събитията, нито ПП, но това е алтернативата на „да омажем цяла България с червена боя и то не в политическия смисъл, а във вандалския”.

Припомняме, че в неделя участници в „Похода за мир“, сред които привърженици на „Възраждане“, замеряха с червена боя сградата на Европейската комисия в София.

Политологът Христо Панчугов коментира, че ротационното председателство минава през сложна парламентарна прцедура, която изисква мнозинство: „Това, че сега са се договорили, че ще има мнозинство, не означава, че ще има и след 9 месеца”.

По думите му въпросът е дали ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС могат да произведат резултати, които да убедят българското общество, че това, което се предлага от „червената боя”, не е по-добро.


Според доц. Татяна Буруджиева действията на прокуратурата ускоряват прокарването на съдебна реформа.

„Първата пресконференция на Гешев доведе до това, че стана невъзможно правителството на план Б – ГЕРБ-СДС и ДПС. За него беше много важно да получи политическа подкрепа и той я получи от една от партиите“.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *