Димо Гяуров: В следващите 10 дни ВСС може да отстрани главния прокурор

Споделете в:

Напълно е възможно гледането на искането за отстраняване на главния прокурор да се развие доста бързо. ВСС може буквално в следващите 10 дни да отстрани главния прокурор. Това заяви бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров.

„Висшият съдебен съвет не може да остане в този вид категорично. Онзи господин, който е на записа, членът на ВСС, няма място в каквато и да е област на правораздаването, той трябва да бъде изхвърлен мигновено от системата и не само той“, допълни Гяуров.


По думите му цялата сага в прокуратурата е обидна и срамна за български граждани.


„Това е вадене на кирливи ризи и разхвърляне на мръсно бельо на мегдана. От изнесеното от г-н Гешев става видимо, че всъщност част от съдебната система и най-вече прокуратурата е категорично овладяна. Той някак, за съжаление, демонстрира, че досега е бил част от това. Това, което той направи вчера, би могло да се третира като предупреждение към едни хора в сянка, които досега са дърпали конците в съдебната система и на които той се заканва, че ще им дойде краят“, каза още Димо Гяуров пред bTV.


Според него е нужна конституционна реформа.


Той коментира и проверките на прокуратурата относно сигнали за залоупотреба с власт от политици.


„Това е много лош знак. Не знам кой е режисьорът на тези аудиовизуални постановки в прокуратурата, но ако съм на г-н Гешев ще ги изгоня всички. За всички е ясно, че това е ответен жест, форма на въздействие. Абсолютно недопустимо“, посочи бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *