Атанас Атанасов: Не смятам, че ПП-ДБ ще подкрепи първия мандат на ГЕРБ

Споделете в:

Като наблюдавам ситуацията, особено от вчера, мандатът на г-жа Габриел отива към провал. Днес ПП-ДБ ще обсъдим задълбочено ситуацията, но не смятам, че можем да подкрепим първия мандат. Това заяви в „Денят започва“ съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов.

Към днешна дата всичко, което излиза покрай взрива до кортежа на главния прокурор показва, че е инсценировка, въпросът е кой я е организирал.

По думите му случаят трябва да се разследва задълбочено, но изрази съмнения, че това ще се случи с оглед на последните събития в следствените органи и прокуратурата.

„Те са се хванали гуша за гуша, заплашват се да се убиват, заявяват, че се страхуват едни други. Ние а дадохме брифинг в парламента и заявихме че СГП, която наблюдава това разследване, би трябвало да го изземе от НСлС и да го възложи на други разследващи органи, които не са заинтересовани“.

След разказаното от Гешев и Сарафов не е ясно дали имаме независими следователи, коментира Атанасов. Коментира, че в България не е останала незасегната власт.

„Отстраняването на Гешев не решава проблемите на съдебната реформа. Нещата са прости, но решението е сложно. Главният прокурор разполага с неограничена кадрова власт върху всички подчинени. Това трябва да се реши и оттамнататък нещата ще придобият по-нормален вид“.

Не е работа на главния прокурор да разговаря с политици, но явно на него му идва отвътре да се занимава сполитика, смята Атанас Атанасов.

„Знаете ли какво е общото между Бойко Борисов, Иван Гешев и Ясен Тодоров – и тримата са завършили прословутата школа в Симеоново. Не мога да слагам под общ знаменател – но там се изгражда манталитет и начин на мислене, че винаги се бориш с някакъв протиник. Обучават ги на саботажна дейност“.

Атанасов заяви, че не познава Иван Гешев и никога не е разговарял с него, а Бойко Борисов се опитва да разсейва огъня с коментарите си. По думите на Атанасов обстановката се е „взривила“ след заявката на кандидата за премиер на ГЕРБ Мария Габриел за отстраняването на Гешев.

„Тогава г-н Гешев излезе да каже какво представлява нейният ментор. Гешев каза: „аз толкова години ви крих безобразията и след като се държите по този начин с мен, сега ще трябва да разселдваме тези деяния“. Не изключвам този ход, който беше предприет образно от ГЕРБ, да е с цел да бъде отнет един от основните приоритети на нашата коалиция – съдебната реформа“, коментира той.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *