Мария Габриел: Първото, което ще направи моето правителство е искане за освобождаването на Иван Гешев

Споделете в:

Ще бъде внесено искане за освобождаване на Иван Гешев поради уронване на престижа на съдебната власт. Това ще е първото, което ще направи моето правителство.

„Искам да благодаря на ПГ на ГЕРБ-СДС за подкрепата. За мен е истинска чест да застанем пред цяла България и да кажем, че искаме работещо правителство. Искаме обединена България, която ясно отстоява своето място в ЕС и НАТО, но и която носи решения за грижите и терзанията на българските граждани“.

Това заяви кандидат-премиерът на ГЕРБ Мария Габриел на среща с парламентарната група.

„Изправям се с чувства на гордност и скромност заедно с вас, защото в последните 14 години сме работили и постигали резултати и в рамките на моите дейности, свързани със законодателната и изпълнителната политика на ЕС. Днес обаче заставам пред вас с чувство за голяма отговорност, която всички ние носим пред българите. Ключовата дума на срещите ни с партиите ще бъде диалог – по конкретни приоритети в краткосрочен и средносрочен план. За да ги изпълним, имаме нужда от работещо правителство, носещо отговорност“, подчерта тя.

Припомняме, че днес предстоят срещите на ГЕРБ с останалите партии. Все още обаче има неяснота кога ще се проведе срещата на кандидата за премиер от ГЕРБ Мария Габриел с представители на ”Продължаваме промяната – Демократична България”.
 
Първоначално срещата беше насрочена за днес, но от пресцентъра на ПП-ДБ съобщиха, че това е възможно да стане в петък. Промяната се налага, за да могат в разговорите да се включат Кирил Петков и Асен Василев.

От пресцентъра на ГЕРБ отговориха, че ръководството на парламентарната група, както и кандидатът за премиер ще очакват представителите коалицията днес в 10 часа в зала „Запад“ на Народното събрание.

 
Срещите ще се проведат, както следва:

С ПГ на ДПС – в 11:30 часа
С ПГ на „БСП за България“ – в 13:30 часа
С ПГ „Има такъв народ“ – в 15:30 часа

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *