С хапка и пийка върху тоалетна привличат туристи в Провадия – е, това вече е трагегия!

Споделете в:

Скоро в Провадия се лъсна голата истина, че в сферата на туризма, общината претърпява пълен провал. Пълен провал, въпреки че в този красив край на България се намира невероятната Крепост Овеч, Праисторическата Солницата при Провадия и селището, което учени днес определят като „Най – стария град на Европейския континент“.

Почти никой, който не е от Провадия, не може да си представи, че моста на крепост Овеч, вече е опасно съоръжение, което не се поддържа от общината. Откакто общината в Провадия е иззела от Историческия музей управлението на крепостта и кмета, вместо специалисти се разпорежда с него, дървените дъски и основи на висящия мост са прогнили. Иначе в цялата страна се разпространяват красиви снимки. Дошлите туристи са очаровани от красотата на туристическата атракция, но са възмутени, че няма дори указателна табела, че сигурността им е застрашена.

Заради изобличаване на пълния провал в туризма на община и кмет, от кметството в Провадия са започнали тиха PR – акция колко много други туристически неща са направени в мандата  „този кмет“. Реално погледнато се оказва, че не са чак толкова „много“, а някои от тях граничат с лудостта.

Една от новите атракции в провадийско е новата зона за отдих, която е създадена в красиво и китно селце, край което има природни забележителности и еко пътеки. Новата зона за отдих в с. Староселец е наречена „Староселски кът“ и струва близо 10 000лв. Новата зона за отдих трябва осигурява място за хранене, предвид изпълнението й – маси, пейки и шатри отгоре. Казано по народному място за хапка и пийка. Гонга в главата на отседналия там турист идва, когато миризмата на селска тоалетна се просмуче изпод краката му, докато е захапал сандвича от раницата си.

Да! Не грешите! Шатрите са сложени на покрива на старата селска тоалетна. Ей там, туристите решили да обиколят наоколо могат да отдъхнат, хапнат и пийнат – а за това са дадени 10 бона български пари. Конструкции на шатри, почти всеки е купувал, там са два броя. Плюс дървени маси и пейки. А отстрани за парапетче[I1] , сякаш са сложени летви от палети. Еко, нали, за 10 бона. А отдолу старата селска тоалетна даже не е подмазана.

Въпроса за проект „Създаване на зона за отдих „Староселски кът“ за 9 958лв. повдига общинския съветник Анатоли Атанасов на заседание на общинския съвет в Провадия, на което пита:

„Първо ще започна с една находка, която открих в село Староселец. Ето снимки. Това е селската тоалетна, а върху селската тоалетна са направени шатри. Жалко, че главният архитект на общината го няма, но да си каже мнението визуално дали му харесва. Та въпросът ми е следният: Ако се сещате, преди повече от пет, шест месеца, стана проблем с една съборена тоалетна в село Петров дол. За тази тоалетна кметският наместник на село Староселец, изпълняваше длъжността кметски наместник на село Петров дол, беше пуснал една докладна до кмета, че тоалетната е опасна и трябва да се събори. Въпросът ми – Тази тоалетна има ли акт за общинска собственост? Тази тоалетна обследвана ли е дали конструктивно е здрава и плочата може да понесе събирането на най-малко петнадесет, ако не и повече човека върху нея? Ако не е обследвана, кой е дал разрешението си тези маси, навеси, пейки да бъдат монтирани върху плочата на тоалетната?“

/съборената селска тоалетна в с. Петров дол, провадийско/

В Гугъл има снимки на съборената селска тоалетна в с. Петров дол, за която кметският наместник на село Староселец, който е бил едновременно такъв и на село Петров дол, е пуснал до кмета, че тоалетната е опасна и трябва да се събори. Каква е разликата? – едната селска тоалетна се иска да се събори, а другата, без даже да се подмаже става основа за кът за отдих срещу почти 10 бона.

АКО НЕ БЕШЕ ТРАГИЧНО ЩЕШЕ ДА Е СМЕШНО!

С хапка и пийка ВЪРХУ СЕЛСКА ТОАЛЕТНА да привличат туристи в Провадия?  И да не е ясно дали тази тоалетна е конструктивно здрава и дали плочата може да понесе събирането на най-малко петнадесет, ако не и повече човека върху нея? Каква е разликата от опасния, прогнил и отиващ си от немърливост дървен висящ мост на красивата Крепост Овеч? Може би разликата е, че на покрива на тази старата селска тоалетна, никога няма да се съберат задълго туристи, защото ще са прогонени от зловонието и изпаренията идващи от тоалетната септична яма? Но пък е доказана основа за усвояване на едни 10 бона.

/ето как го рекламират и какво е всъщност/

Чудно е, защо тези пари не са дадени за кът за отдих на някоя поляна в с. Староселец или по-широк тротоар или за края на селото по пътя на туристите? Може би, за да си има кътче кмета на общината, единствено за него си, може да не му пречи да си похапва и отдъхва върху септична яма?

Поне да беше измазал тоалетната… пардон, местото за отдих…


 [I1]


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *