Колко трагедии в Бозвелийско му трябват на кмета на Провадия за да си свърши работата! Поне за да намалеят…

Споделете в:

Тежък пътен инцидент на 22 април около 05:30 часа събужда село Бозвелийско, общ. Провадия. На място е загинала 22-годишно младо момиче от Провадия. Тежко е  пострадало и 18-годишно момиче, които е настанено в болнично заведение с опасност за живота. Водачът на лекия автомобил (18 г.) е със свидетелство за правоуправление от 20 дни, също приет в болница, но без опасност за живота му.

За младата девойка скърбят в цялата община. И търсят начини трагедията й да не се повтори с други младежи. Инцидента в възникнал на входа на селото откъм гр. Провадия. Там пътната отсечка е широка и с добър асфалт и дава възможност преди да навлезеш в селото да се развие висока скорост, както и най – вероятно е станало.

Решението да бъде отбита скоростта на водачите, с цел тяхната безопасност, а и тази на придружаващите ги пътници и жителите на селото, които са на тротоара, е да бъде поставен „легнал полицай“.

Идеята е от 2020г., когато кмет на селото става Иван Параскевов. От тогава, вече три години кмета на с. Бозвелийско напомня на местния общински кмет, че управлението е обещало 4 легнали полицая за селото.

Служителки на Община Провадия злокобно разказват, че петъка преди трагедията кмета на с. Бозвелийско Иван Параскевов за пореден път е бил в кабинета на кмета Жоро Илчев отново да напомни за легналите полицаи, но на кмета явно въобще не му пука за живота на провадийци! Той си гледа големите поръчки!

След като печели изборите 2020год. и става кмет на село Бозвелийско викат в София Параскевов, заедно е председателя Димо Димов за среща с премиера. Тогава г-н Борисов. След официалната среща с журналисти премиера ги пита от какво имат нужда в общината. Поема ангажимент от страна на министерски съвет да осигурят средства за два пътя по  милион, а ангажимента за 4 легнали полицаи възлага на общината.

През юни 2022г. председателя на общински съвет Димо Димов припомня на сесия на общински съвет, че ангажимента за с. Бозвелийско не е изпълнен. В селото още няма легнали полицаи.

Междувременно кмета на община Провадия Жоро Илчев и съпругата му Живка Атанасова построяват къща в друго село – село Кривня.

Към сегашен момент къщата е построена, а около нея се появяват безумни придобивки – тротоар само там, легнали полицаи и пешеходни пътеки катастрофиращи в градинки. Безумни – само от гледна точка на изразходване на общностните средства, а от гледна точка на собственика на къщата могат да се интерпретират като екстри на заобикалящата инфраструктура.

Макар пътя в Кривня да е криволичещ и в недобро общо състояние, общинския кмет Илчев накичва „неговот“ село Кривня с легнали полицаи. Пътя и асфалта се поправя само пред неговата къща. Снимка от 1 април 2023г. е показателен, каква трагедия е в селото, извън участъка на кметската къща.

А така изглежда пред кметската къща на софиянката Живка Атанасова и спуснатия за кмет на Провадия Жоро Софиянеца.

Пред къщата на кмета Жоро Данъка свети като в Лас Вегас

Хората са напълно наясно защо са поставени легналите полицаи в с. Кривня, вместо парите да бъдат вложени за нещо по – необходимо. ДА не му шумяли преминаващите коли…

Човека харчи общински пари, дава мнения, разписва документи  за там където е преценил да е с приоритет… а, как пък, удивително съвпада с улицата пред неговата къща? Самия кмет Илчев е бил насметен от жител на Кривня в самото село пред свидетели от селото за безумните полицаи, които е накичил около пътя на къщата си и за легналия полицай в края на селото, чиито край пропада в огромна дупка в асфалта. Хората, които са наблюдавали изблиците на изчервяване на кметските бузи, въобще не са му повярвали, че АПИ е наредило там да бъдат поставени, по такъв безумен начин. Смятат, че кмета ги е пратил за зелен хайвер.

Тази катастрофа и нелепата смърт на провадийското дете Руми би трябвало да му тежи на съвестта. Ако въобще спуснатия Софиянец има такава?

Каквото и да направят от тук нататък, каквото и хлъзгаво оправдание да измисли кмета на Провадия Жоро Илчев, дето се прави на тарикат и гледа и третира хората от общината като селяни, вече за Руми и семейството й е късно.

Ако имаше там един легнал полицай, може би нещата щяха да бъдат други.

Съболезнования на семейството на 22-годишната Румяна Руменова от Провадия!

Светъл път на душата ти, Руми!

А колко ли трагедии в Бозвелийско му трябват на кмета на Провадия, за да си свърши най – накрая работата?

ЕСпуснатия Софиянец едва ли ги брои, защото едва ли му пука?


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *