Кмета на Провадия Софиянеца Жоро (Бирника) Илчев не предупредил провадийци, че питейната вода е…негодна за пиене! Пука му само за раздутите по 3 обществени поръчки!

Споделете в:

От около 18 дни кмета на Провадия е бил предупреден от органите на РЗИ, че водата в Провадия не става за пиене и директна консумация.

Каквато и да е причината за негодност на питейната вода, е трябвало автоматично да бъде разпространена информацията по най – шумен начин, за да може хората да вземат мерки за защита на здравето на себе си, на своите деца, болни близки и семейство.

Оправдание от рода, че документа от РЗИ е закачен някъде на някое табло или сред разни документи в сайта на общината, би било неприемливо.

Провадийски глас узна съвсем случайно от публикация в друга варненска община. След старателно преравяне сред всички обявления за търгове, пуп-ове, административни производства и т.н., изровихме документа, вкаран в сайта на общината, на такова място, където вероятността засегнатото населението да узнае е под 0,5 процент /надали над 200 души четат редовно тази част на сайта/!

СЛУЧАЙНО НЯКОЙ ДА ВИ ПРЕДУПРЕДИ?

Въпроса е риторичен и ние ще се опитаме да анализираме:

Скъпи провадийци как очаквате кмета – софиянец, на който грам не му пука за живущите в общината, че може да здтравите да се разболеят, а болните да се влошат и да умрат, да предприеме мерки и да предупреди, да направи нещо мило (което никога не е правил)?

Как очаквате кмета – софиянец да остави на страна подготовката на супер много раздутите обществени поръчки, и да отдели дори малко време на провадийци? Пък дори и те да се заразяват и разболяват? Та нали от ремонт за 100 хил.лв. трябва тайка да го „нагласи“, че да се получаи около 300 хил. лв.. Иначе за какво е кмет? Иначе за какво работи?

А не чува гласа на провадийци, че вече всички виждат и всички говорят, че „от явно по явно е, че кмета раздува страшно много обществените поръчки и така хем пере парите на варненската мафия, хем остават повече за него (едно е 10% от 100 хил.лв. – съвсем друго е 10% от 300 хил .лв. за една и съща дейност)“!

/На първата снимка извадка от важните акценти; на втората снимка публикуваме целия документ/


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *