За преживения ужас след земетресението в Турция – разказват нашите сънародници

Споделете в:

Сузана Алекова разказва пред Нова телевизия, че е преживяла опустошителния трус, докато е била в Диарбекир. Вече е успяла да се придвижи до Истанбул.

„Бяхме на семейна почивка при наши приятели в Диарбекир. Хотелът, в който бяхме настанени, силно се разтресе, падаха предмети, падаха картини. Тръгнахме да бягаме по стълбите. Имаше откъртени каси на врати. Имаше прах като мъгла. Беше много страшно”, разказа Сузана Алекова.

„Хората, които имаха коли, бяха в автомобилите си. Хвърчаха линейки, пожарни, полиция, жандармерия. Беше страшно”, споделя Алекова.

Ибрахим Йълмаз живее в град Адана – на около 180 км от епицентъра. Той сподели, че в момента е в хотел и възнамерява да отиде на летището. Много хора са прекарали нощта в колите си и палатки.

„Събудих се и около минута и половина усетих. Излязохме навън на улицата. Времето беше дъждовно. Имаше срутени, съборени жилища навсякъде”, спомня си първите минути на земетресението българинът. Училища и спортни салони са станали подслон за стотици хора, останали без дом, разказа още Ибрахим.

Пътуването на спасителните екипи се осъществява единствено със самолети, защото с кола е невъзможно, допълва българинът. В района имало разрушени мостове и пътища.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *