Новият стар служебен кабинет встъпва в длъжност. Първо заседание на кабинета ”Донев 2”

Споделете в:

Новият стар служебен кабинет встъпва в длъжност днес. Правителството “Донев 2” ще поеме управлението на държавата поне до 2 април, когато ще се проведат поредните за страната ни предсрочни избори. Какви ще са приоритетите пред новата власт предстои да разберем. Държавният глава Румен Радев ще представи задачите пред правителството. Днес ще се проведе и първото заседание на новото правителство.

Единственото ново име в кабинета е това на културния министър. Проф. Велислав Минеков ще бъде заменен от диригентът Найден Тодоров. Останалият състав остава същия. 

Кабинетът „Донев 1“ е най-дълго управлявалият служебен кабинет. Той е бил на власт точно половин година.

Това е петото служебно правителство, назначено от президента Румен Радев. Първото служебно правителство на Радев, създадено по времето на първия му мандат, бе с премиер Огнян Герджиков. То бе назначено на 27 януари 2017 г. и разпуснато на 4 май 2017 г. За последната година и половина държавният глава е назначил четири служебни кабинета – два от тях бяха начело със Стефан Янев, който бе депутат в 48-мия парламент.

Една от основните задачи на новото служебно правителство е да подготви предстоящите избори. На днешното заседание се очаква да бъде приета план-сметката за вота през април.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *