Депутатът Г. Свиленски: Във военното министерство вземат заплати по 14 000 лева, а твърдим, че нямало пари

Споделете в:

Не може да се твърди, че в държавата няма достатъчно пари, след като в едно от търговските дружества в МО заплатата на изпълнителния директор е 14 000 лв. Тя е 20 минимални заплати, а ние казваме ”няма пари”. Това каза в Народното събрание Георги Свиленски от БСП по време на дебатите за минималната работна заплата в НС.

„За изпълнителния директор в търговските дружества в МО има. Такива търговски дружества са 20“, изтъкна той. И посочи, че заплатата е на шефката, а не на работниците. Свиленски очаква от всички министерства отговор за заплатите на директорите в търговски дружества.


Според него освен 14-те хил. на месец, въпросният директор получава и ДМС /допълнително материално стимулиране/.


„На майка ми пенсията е 470 лв. Благодарение на увеличението, когато г-н Гьоков бе министър. 14 000 за 30 пенсии на майка ми. Тя ДМС няма, има 70 лв. за Коледа“, обясни Свиленски.


Иначе благодари на депутатите, че все пак, след 41 опита най-сетне гледат Кодекса на труда. „Бивши министри може да говорите на вашия терминологоичен език. Българските граждани ги интересува каква е средната заплата. Сега е 780 лв., ние искаме 50% от средната за предходната – да е 850 лв. И да влезе не 2038 г., когато ще дойдат новите F-16, а от първи юли т.г.“, настоя депутатът.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *