Христо Проданов: Ще се опитаме да убедим ПП, че е важно да има правителство

Споделете в:

ПП са отказали за подкрепят БСП за правителство, но те трябва да обяснят. Ние ще обясним защо е важно да има правителство. Ако не ги убедим, следващата опция е избори. това каза по БТВ депутатът от БСП Христо Проданов. 

Ние ще се опитаме чрез диалог и разум да кажем, че  е нужно да има правителство точно в този момент. Ние приемаме третия мандат като мандат на всички политически партии. Ще предложим теми, по които може да се разговаря. Максимално бързо свикахме НС на БСП.

Ние бяхме една от опциите за третия мандат сега по най-бързия начин ще организираме лидерската среща.  На нея ще станат известни голяма част от нещата. Ако се види че няма шанс, няма да бавим мандата. По-добре е тази среща да бъде обща, но може да направим и индивидуални срещи. 

Може би е правилно да тръгнем от най-голямата към най-малката  група. Хвърлянето на обвинения в този момент не е правилно. Кой друг, ако не лидерите трябва да вземат решение?! 

Имаме мандат за разговор с всички. Изобщо, ако надежда да се случи нещо. 

По-дългото време може да се приеме като бонус или негатив. Очевидно е, че нито една от партиите не може сама да състави правителство. Трява да намерим темите, които ни събират. Ще се опитаме да определим тези, които ни събират – например като темата за бюджета, ПВУ. Опасявам се, че ако няма правителство – отиваме на избори.

През май ще има опит да се състави правителство, което е близо до местните избори. Всяка партия се готви за тях и още по-трудно ще бъде тогава да се състави правителство. Това значи, че не можем да приемем нищо по Плана и едно евро няма да влезе у нас. Рефлектира се върху икономиката ни и пряко върху гражданите. 

Няма документ, който да доказва, че сме изнасяли оръжие за Украйна. Не можем да носим отговорност за фирмите, които са преподавали оръжие за Украйна. Защо трябва да се връщаме към тази тема. Ако не беше БСП, оръжието за Украйна щеше да се приеме още тогава.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *