ПП няма да подкрепи правителство с мандат на БСП

Споделете в:

От ”Продължаваме Промяната” обявиха, че няма да подкрепят правителство с третия мандат на БСП. Освен това започват преговори с ”Демократична България”, ”Спаси София” и други формации за общо явяване на бъдещи избори.

Националният съвет на Продължаваме Промяната излезе с решение да се въздържи от подкрепа към правителството с мандата на БСП, но да подкрепи националните приоритети от програмната декларация на ПП, които съвпадат с целите на новия редовен кабинет, в случай че бъде сформиран от другите политически сили.

„Краткият живот на новия български парламент показа ясно, че носителят на третия мандат БСП може да състави правителство с останалите политически партии, с които заедно избраха председателя на НС и работеха в синхрон по ключови законодателни инициативи“, посочват от ПП в позиция на сайта си.

От партията все пак уточняват, че ако получат покана за разговори от БСП, ще се отзоват. „Вярваме, че можем да намерим съгласие с БСП в сферата на социалната политика, при гаранция за 3% дефицит.

Но виждаме сериозни разминавания по въпроси, свързани със съдебната реформа и законопроектите за главния прокурор, връщането на хартиената бюлетина чрез поправките в Изборния кодекс, влизането в Еврозоната и отношението към войната в Украйна“, уточняват от ПП.


Националният съвет на „Продължаваме Промяната“ е дал мандат на лидерите Кирил Петков и Асен Василев да започнат разговори с „Демократична България“, „Спаси София“ и „всички други формации, които работят за просперираща, справедлива и европейска България, с цел потенциални обединения за следващите местни и национални избори в страната“.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *