Полицаят, три пъти отказвал подкуп, сега и 10 000 евро

Споделете в:

МВР съобщи за случай, при който сирийски гражданин е предложил подкуп от 10 хиляди евро на полицай от „Пътна полиция“. Пред медиите говори съответният служител на МВР младши инспектор Алек Каленски, който заяви, че досега три пъти му е предлаган подкуп, който той е отказвал, и по случаите се водят преписки. „Такава крупна сума за пръв път се случва“, каза Каленски и добави, че не си е помислил дали да вземе парите.

Полицаят разказа, че се е отзовал на сигнал за възникнал скандал на пътя между хора от два автомобила на кръстовището на бул. „Дондуков“ и „Мария Луиза“, като е трябвало да се тестват водачи за алкохол и наркотици.
Тестът на единия водач, сириец с български документи за бежанец, е показал наличие на три вида наркотици – канабис, амфетамин и метаамфетамин. Шофьорът веднага бил задържан и вкаран с белезници в патрулката.

След това мъжът е поискал да му се разхлабят белезниците, защото го болят ръцете. Младши инспектор Каленски влязъл в автомобила и задържаният пуснал на пода две пачки, като ги побутнал с крак към него. Мъжът му казал, че това са 10 хиляди евро, поискал е да бъде освободен и да му се върне шофьорската книжка, тъй като му е необходима за работа. Обяснил е, че има транспортна фирма, занимаваща се с превоз на товари от Турция към България. Полицаят веднага докладвал за случилото се на началника си.

Впоследствие сириецът е транспортиран до ВМА, за да му бъдат взети кръвни проби, тогава той е предложил на служителите на МВР 3000 лева и златен часовник, за да бъде освободен.

Сирийският гражданин е задържан за 24 часа. Установява се дали е криминално проявен и има ли предходни нарушения на пътя. По случая работи Софийската градска прокуратура.
(БТА, Константин Костов)

По публикацията работи: Елка Василева

https://www.dnes.bg/


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *