Как асфалтират в Провадия – началото на новоремонтирания център

Споделете в:

Ето как асфалтират в Провадия.

Технологиите им, сигурно, са много напреднали. Асфалтира се направо върху боклуци, фасове и листа.  При обикновените, стандартни технологии се изисква да се продуха, да се подложи друг спояващ материал, върху който веднага се полага сместа и т.н. В Провадия е друго! Щом на един квадрат се виждат даже два фаса върху спойката, значи и след ден-два хваща! То и при Филчо Филев нямаше чак такива глупости!

Това е единия край на центъра, чиито злощастен ремонт е непрестанен повод за подигравка на управниците. След всеки дъжд в мрежите хората се канят да получат от „ботушите, които раздава кмета“, „да пускат лодки“, „да плуват“ и т.н.

За щастие кадри запечатват как се асфалтира пътя до самия център. Най – вероятно, за да могат да сложат бордюрите на плочника на Провадия са разбили съществуващата пътна настилка. След приключване е трябвало да я възстановят.

Гледката обаче е потресаващо – изненадваща. Асфалта се нахвърля от работници с някакви лопатки. Разстила и заравнява се.

По напредналата технология в Провадия след това следва отъпкване с крака.

Така по цялата дължина на новия център. Нищо, че по ръбовете и камъни и пръст се вижда.

Самия плочник усилено задържа водата, така намалява значително вероятността, да не издържи направеното цяла година, докато изтече някой друг срок.

Това е, както се каза, само единия край на центъра. Другата седмица по това време ще покажем другия край на новия център на Провадия.

Ще се изненадате, колко неща могат да се свършат на един обект.


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *