Грипна епидемия в Бургас и Стара Загора, в Пловдивско случаите нарастват

Споделете в:

Стара Загора от днес е в грипна епидемия. Временните противоепидемични мерки се въвеждат до 23 януари. Учебният процес ще бъде преустановен от 18.

Маските в аптеки, оптики, здравни заведения и в градския транспорт са задължителни. Преустановяват се консултациите за бременни и кърмачета, с изключение на неотложни състояния, както и профилактичните прегледи и имунизациите. Ограниченията важат и за свижданията в болниците.


В детските градини ще се провежда ежедневен филтър на децата. Преустановява се и посещението на лица под 16 г. без придружител в търговските обекти от типа МОЛ.


Днес е последният ден от обявената грипна епидемия в Бургас. Областният щаб там ще решава дали тя да бъде удължена. Срокът на грипната епидемия в област Шумен изтича утре.


В Пловдивска област случаите на болни от грип нарастват и в следващите дни се очаква областният щаб да вземе решение дали да бъде обавена грипна епидемия. В София нивата на заболеваемост са далеч под необходимите стойности за обявяване на епидемия.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *