Дончева: Нинова този път дори не искаше мандата. Няма шанс за кабинет

Споделете в:

Няма шанс за правителство с мандат на БСП, а Корнелия Нинова дори не е искала да получава от президента Румен Радев възможността за съставянето на кабинет този път, смята Татяна Дончева. Според нея скандалът с Nexo е повлиял на решението на държавния глава да не връчи мандата на „Демократична България“, каквито призиви имаше през последните седмици. 

Казусът Nexo не е оставил на Радев друга опция, категорична бе Дончева в ефира на bTV. 


„Тренчев е бивш депутат на Реформаторския блок. Онези спонсорски пари са получени не от “Демократична България”, а от “Да България”. Компютърната част на ДБ, която се представлява от Христо Иванов и Ивайло Мирчев, е пряко ангажирана. Минали са много малко дни. Деликатно е да се изчислява кой ще има репутационни щети“, коментира Дончева. 


Според нея интересно е да се разбере дали американската държава има пръст в разгарянето на скандала.  


„Ангажирането им би означавало в стратегически план едно дистанциране на европейския съюз и евроатлантическите ни партньори от формации, които се считаха като евроатлантици и покровителствани от тези външни фактори“, посочи Дончева. 


Според Татяна Дончева интересен е въпросът кой би имал изгода да няма правителство. Отговорът може да продължи да виси и същите фактори да влияят на следващо и по-следващо раздаване на мандати, избори и прочее. 


„Смятам, че сега в международното развитие на нещата и руснаци, и американци, и европейци, са заинтересовани тук да има буферна зона. Те разбират под това “ничия земя”, в която всеки прави каквото си иска – който и каквото надделее. Балканите са ключови“, допълни тя.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *