Христо Иванов: Третият мандат не е топка, която се подхвърля, а бъдещето на страната

Споделете в:

Третият мандат не е топка, която се подхвърля, а бъдещето на България. Това каза съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в кулоарите на парламента.

От ДБ все още не са провеждали срещи с другите партии, за да обсъдят действията си, ако получат третия мандат. Според Иванов няма и смисъл да се прави това предварително. Той самият призна, че няма предположения при кого може да отиде третия мандат.

Гледаме на процедурата по връчване на третия мандат като на въпрос на поемане на отговорност, а не на някакви пожелателни мечтания, каза още той и отказа да коментира решението на президента да забави процедурите по връчването на мандатите.

Припомнямве, че в понеделник (9 януари) беше върнат втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в 48-ото Народно събрание. От вторник (10 януари) започна да тече 7-дневния срок, в който президентът трябва да възложи на някоя следваща парламентарна група да посочи кандидат за министър-председател (чл. 99, ал. 3 от Конституцията).

 Може да се предположи, че в неделя (15 януари) държавният глава ще оповести на коя от останалите четири парламентарни групи (ДПС, БСП, ДБ или БВ) ще връчи третия проучвателен мандат.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *