Радев поиска с ПП да обсъдят варианта за кабинет с мандат на ДБ при договорка с ГЕРБ

Споделете в:

Държавният глава Румен Радев даде знак, че може би е взел решение на кого да връчи третия мандат за съставяне на правителство. Президентът помоли ”Продължаваме Промяната” да обсъдят вариант за кабинет с мандат на ”Демократична България” при договорка с ГЕРБ.

ПП върнаха мандата на Радев, след неуспешния опит да се състави правителство начело с акад. Николай Денков. На “Дондуков 2” отидоха Асен Василев, кандидат-премиерът на ПП проф. Николай Денков и шефа на депутатите на партията Андрей Гюров.

„За съжаление, списъкът с националните приоритети не срещнаха политическа подкрепа. Политиката не е академично занимание. Става дума за бъдещето на нашите деца”, каза Денков на президента.

„Вчера вашите коалиционни партньори и съмишленици от ДБ заявиха, че единственият начин да се състави правителство с техен мандат е, ако се постигне договореност между ГЕРБ и вас. Ще помоля да бъде обсъден този вариант“, посочи Радев.

ПП и държавният глава в момента разговарят в президентската институция като обсъжданията се случват без присъствието на медиите.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *