Мирослав Иванов, ПП: В траур съм заради хартиената бюлетина. Ще има злоупотреби

Споделете в:

От хартиената коалиция ще ви продадат това, че са създали условия за честен и прозрачен вот заради видеозаснемането. но това са малки стъпки. Ние няма да можем да окажем адекватна и пълна превенция на всички процеси, които могат да се случат. това каза по НТВ депутатът от ПП Мирослав Иванов.

Хартията от машините най-вероятно ще е без защити. И те ще броят. Това предложение е проформа, без гаранции че хартията може да бъде със защита. В хода на дебата се посочи от експерти, че най-вероятно това няма да може да се изпълни. 

Днес съм в черно, в траур, защото съм убеден, че ще върнат времената на манипулация на вота. Гражданите трябва да са сигурни, че ще има злоупотреби, покровителствани от кабинетите на ГЕРБ през последните 10 години.

Невалидни бюлетини ще има на първо място. Няма гаранции, че при повторно попълване няма да се наруши квадратчето при попълване. Вторият начин на манипулация -индианска нишка. Дава се хартиена бюлетина, лицето взима нова бюлетина и гласува с тази, която му е дадена навън. 

Убеден съм, че президентът ще наложи вето, за да си направи пиар. Той няма да има реален ефект, НС ще има време да си преодолее ветото.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *