Кмета на Провадия Софиянеца Жоро (Бирника) Илчев подмолно, хитро и задкулисно продължава да разпродава „скъпи“ за провадийци имоти

Споделете в:

Докато кмета на Девня Свилен Шитов от изоставен и нелицеприятен парцел изгражда градски парк (вижте линка под статията), кмета на Провадия Софиянеца Жоро (Бирника) Илчев, на който явно въобще не му пука за Провадия, видимо разделя парк Ловен дом на три парцела с цел да го разпродаде и малко по малко да го унищожи

Най – основния документ на една община е Общия устройствен план. Ако такъв няма, то Плана за интегрирано развитие на община е следващия най – мащабен и важен документ по който служителите трябва да съобразяват своите действия.

В Община Провадия ОУП все още няма. За сметка на това два пъти е приеман Плана за интегрирано развитие на община Провадия (2021 – 2027). Втория път се налага, тъй като от общината признават, че реално обществено обсъждане е нямало. В същия важен и основен документ на Провадия в раздел „4.5. Градска среда“ е записано, че:

„В гр. Провадия се намират следните паркове и зони за отдих: „Минерални бани“, „Ловен дом“, „Църквата“, „Централен градски площад“, „Автогара“ и в кв. „Север“.“ 

Малко по – надолу в документа отново се споменава парк „Ловен дом“ – „В парковете „Ловен дом“, „Автогара“ и в кв. „Север“ има поставени детски люлки, катерушки и пързалки.“

Също е записано, че се предвижда основен ремонт на детски площадки находящи се в парк „Ловен дом“, кв. Север и парк НЧ „Алеко Константинов“ за общата сума от 60 900 лв.

Най – накратко казано в основния водещ общината документ парк „Ловен дом“ СИ Е ПАРК.

Изведнъж изненадващо и съвсем целенасочено през септември т.г. започва да се котира тезата, че парцела на „Ловен дом“ не е парк.

Бил парцел за „ресторант“. Това става ясно на разискванията в общински съвет по повод искане на кмета Софиянец Жоро (Бирника) Илчев, отправено към общинския съвет. В това искане кмета Софиянец съобщава, че заинтересовано лице (Петър Петров – собственик на сградите) иска парцела на т.нар. „Ловен дом“ да се раздели на три парцела. И кмета предлага общинския съвет да гласува това предложение.

Така, пише кмета в документа – искане с дата 13 септември т.г., от общия парцел собствеността на възложителя (вероятно П.Петров) ще се обособи в нов парцел УПИ 3, а собствеността на общината се отделя в два нови парцела УПИ 2 (за обслужване) и УПИ 4 (за парк).

…МОЛЯЯЯ?

Целия парцел е общинска собственост. Ако се разпарчетоса парцела на Ловен дом на три, то и трите ще са общинска собственост. Защо тогава кмета пише в докладната си това?

Главния архитект открито на сесията заявява намеренията на Кмет&СО – „Изказване на арх. Бурназов: Идеята на това предварително съгласие, което се иска от ОбС. Тъй като в общината е внесено искане, с което да се отдели част от имота за Ловния дом, като се предостави възможност на собственик на сграда в същият имот да закупи част от имота, който се отделя за да има собственост на имота под сградата си.

Ако „Ловен дом“ е парк, в никакъв случай не може да бъде продаден на парче. За това много удобно на сесията подробно се обяснява защо трябва да се разпарчетоса на три и как не е парк.

ГАНьОВЦИИИ

Какво пише на най-важните документи на общината? –  парк „Ловен дом“, парк „Ловен дом“ и пак парк „Ловен дом“. ЗАПОМНЕТЕ парк „Ловен дом“! Може да не сте от Провадия, но ако сте минали четвърто отделение, значи сте грамотни и може да прочетете стратегическите и основните документи на общината, а ако случайно се завъртите в Провадия може да попитате някой местен човек дали фактическата ситуация в този парцел е паркова зона и зона за отдих (макар и умишлено занемарена, може би за да предизвика състрадание, за да има дарители като Солвей соди, които дарили 10 000лв. за детската площадка там, или да има нужда от така желан инвеститор „спасител“).

Е честито, „ловен дом“ ще бъде парчетосан и вече е подготвена продажбата на първото парче УПИ III, което направиха „за смесено предназначение“. Смесено предназначение означава, че може да има търговски площи и жилищни площи.

А в замяна „квачките“ ще отговорят „честито, до сега там парк не е имало, благодарение на това парчетосване парк ще има“. Нямало, ама друг път!

То добре тия не се завъртат около Морската във Варна, до сега нямаше и помен да има от нея с това ООД „К… и Продажби“.

Ние ще продължаваме да оповестяваме грешни умишлени решения на управляващите на Община Провадия, както от страна на кмета НЕПРОВАДИЕЦ, така и на общинските съветници!

В следващата част четете Кой кого изнудва за Ловен дом Провадия? Битката на собствениците на сградния фонд, кой как е станал собственик и дали въобще е станал!  Вярна ли е версията, че собственика на сградите не може да прави ремонт или да строи нова сграда, ако не притежава земята под тях? Защо им трябва едно парче за продажба на собственика на сградите и едно за „уж“ да създадат едва сега парк, а пък делят парцела на три? И най – накрая – Бил ли е някога парцела на „Ловен дом“ ПАРК и има ли почва истината в Провадия?

https://varnanovini.bg/2022/09/29/izgrajdat-nov-park-v-devnq/


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *