#HUBAVOE, но не е готово: На центъра в Провадия ще има ремонт на „ремонта на ремонта“

Споделете в:

Ремонт на ремонта на ремонта ще има на центъра в Провадия. Фирмата-строител ще трябва да оправи дефектите, появили се след първия по-сериозен дъжд.

От общината са съобщили, че за едната част на ремонта на централната част има подписан акт 15 със забележки, които трябва да се отстранят. Но до момента не са отстранени и затова не е свикана приемателна комисия. По предварително обявление строителството в тази част трябваше да приключи в края на м.януари 2022г.

Въпросът обаче е, защо изобщо се стигна до тук и докога администрацията ще повтаря спусната опорка, че жителите на Провадия за всичко мърморят и че ремонта е чудесен. Многократно в Провадия е наблюдавано поредица от периоди на бурно строителство по ремонта на центъра и липса на строители въобще по цели дни и седмици. Предположението на някои жители е, че не се плаща на фирмата и те спират работа. После се налага да наваксват за кратко време. Доколко тези предположения са основателни ще стане ясно рано или късно. Засега е ясно, че единия проект за ремонт на центъра (от Съдебната палата в гр. Провадия до часовниковата кула) е завършил…но не съвсем. Според данни от отминалата септемврийска сесия на общински съвет има подписан акт 15 за обекта. Септемврийския дъжд за пореден път бе най- добрия проверяващ и изкара недостатъците на новия ремонт на площада в Провадия.

На снимки в социалните мрежи се виждат локви в центъра на Провадия – точно пред Часовниковата кула, където приключи ремонт за половин милион лева.

Ако се съди по заявките на администрацията ще има ремонт на „ремонта на ремонта“. Първия ремонт на ремонта се случва след като на обществено обсъждане е засегнат също въпроса с образуваните неравности по ново ремонтирания централен площад. След дъжд целия център на Провадия е покрит с локви. Най – странното е, че около шахтите също има локви, които са близо до канализацията, но не се оттичат в нея.

Вземайки повод от отнесените критики, на общественото обсъждане през юни 2022г. кмета на Провадия Жоро (Бирника) Илчев обещава до седмица да бъдат премахнати неравностите образуващи локви по площада. Така се извършва ремонта на ремонта на Централния площад на Провадия по обществена поръчка етап ІІ „Основен ремонт на площад в УПИ – V – за парк, кв.59 – от Часовникова кула до ул. „Александър Стамболийски”.

 

Днес резултатите са налице. Явно „ремонта на ремонта“ не е достатъчен. Трябва ремонт на „ремонта на ремонта“. И тук не важи опорката на администрацията за  „внушение“ , защото е установено от подписалите Акт 15 със забележки по изпълнението, подлежащи на отстраняване.


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *