ЦИК стартира обществена поръчка за машините за вота

Споделете в:

Централната избирателна комисия стартира обществена поръчка за машините за изборите на 2 октомври. Ще бъдат отправени покани към Смартматик Интернешънъл Холдинг и “Сиела Норма” АД. Прогнозната стойност на поръчката е в размер на 6 800 000 лева без ДДС. Предвижда се машините за за парламентарния вот да бъдат до 11 100.

Параметрите на обществената поръчка включват: 

Инсталиране на демоверсия на електронна бюлетина на до 500 специализирани устройства за електронно машинно гласуване (СУЕМГ) в 3-дневен срок от решението на ЦИК за избор на изпълнител на дейностите, параметризиране на бюлетините, конфигуриране, профилактика, инсталиране и настройване на до 11 100 (единадесет хиляди и сто) СУЕМГ, както и дейности, представляващи логистично осигуряване, техническо обслужване на СУЕМГ и транспортирането им в страната за изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г.

Поръчката е и за частичните избори за кметове на 9 октомври 2022 г. и на 23 октомври 2022 г.

„Смартматик Интернешънъл Холдинг Б.В“. е автор на софтуера и производител на закупените от Централната избирателна комисия СУЕМГ, които ще се използват на изборите. 

„Сиела Норма“ АД е доставило по договори от миналата година 11 200 машини и е осъществило логистичното осигуряване и техническото  обслужване.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *