Нинова: Кабинетът на Радев възстановява модела “ГЕРБ – ДПС”

Споделете в:

В момента с назначаването на министър Стоянов се възстановява модел. От първия ден се уволняват кадри на БСП – това е показателно за поведението на президента. Служебният кабинет на Радев възстановява модела на ГЕРБ и ДПС. Следващата стъпка на Стоянов е да уволни ръководствата на ДКК, на ВМЗ, на “Кинтекс“.

Това заяви пред bTV лидерката на левицата Корнелия Нинова.

Бившият вече вицепремиер посочи вчера, че служебното правителство на държавния глава е опит за реваншизъм към БСП. 

“През февруари установихме, че директорът на “Кинтекс” Александър Михайлов е едновременно и търговски директор в частна фирма. ВМЗ-Сопот и председателят на Съвета на директорите също има отношения към тази фирма. Двете търговски дружества имат договорка – “Кинтекс“ да представлява ВМЗ в Египет. И двете търговски дружества се отказват от договорката и прехвърлят отговорността на частната фирма, която е собственост на бивш зам.-министър от ГЕРБ – Манолев”, посочи Нинова. 

Според нея това се е случило под протекцията на Даниела Везиева, която беше служебен министър на икономиката по време на втория служебен кабинет през 2021 година.

Лидерката на левицата отново повтори, че страната ни трябва да възобнови преговорите с “Газпром”. По думите й създаденото напрежение в сферата на енергетиката е изкуствено. Има проблем с доставките на газ, посочи Нинова, но призова на въпросите да отговаря бившият вече енергиен министър Александър Николов.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *