Илиян Василев: Радев и Борисов са двете страни на един проект

Споделете в:

Служебното правителство на Румен Радев се превърна в основен играч в изборната кампания в ползна на ГЕРБ и ДПС. Просто не оставя място за тяхни изяви с обцесията срещу ПП. Радев води борбата на Борисов, и така последния може да си стои на завет. Това доказва посредствеността на Радев и обречеността на опитите му да остане в политиката и след мандата. Да не говорим, че до края на мандата, ще бъде обект на легитимна критика и отрицание от съществена част от обществото.

И той като ИТН, излъга избирателите си. Защото изпълнява същата мисия – да представлява библиотекарите, които го поставиха на поста, а не избирателите си. Голямата истина е, че Румен Радев беше договорен от Решетников не с Нинова, а с Борисов. Нинова просто нямаше друг ход.


Антикризисният щаб не е последната изцепка. Радев е обсебен от идеята да унищожи политически Кирил, Асен, Нинова и пътьом ДБ, да наложи модел на управление, съвместим с интересите на Кремъл.


В този смисъл той и Борисов са двете страни на един и същ проект – Борисов тръгна от МВР, Радев от армията – двете опори на репресивния режим на Живков и руското влияние.


Всичко това осмисля общото явяване на ПП и ДБ на изборите, защото те реално се превръщат в цивилизационни. В този кабинет няма нито един явен атлантик, но прокремълски играчи, колкото искаш.

Илиян Василев, Facebook

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *