БСП няма да бави излишно мандата. В петък става ясно ще има ли подкрепа за програма и после нов кабинет

Споделете в:

БСП няма излишно дълго да държи третия мандат за съставяне на правителство. Предложен за премиер ще е Асен Василев. БСП ще търси подкрепа от депутатите за управленската програма като още в петък ще стане ясно има ли такава, или не. Ако програмата бъде приета с мнозинство, левицата ще започне обсъждане на постовете в Министерския съвет.

“Законодателната промяна, която внасяме, е с подписите на трите партии. По-голямата част от предложенията на ИТН също са зачетени в програмата. Ние разчитаме, че ще има народни представители, които ще си спомнят за какво са избрани”, заяви пред bTV Кристиан Вигенин от левицата. 

Подходът на БСП обаче няма да е същият като този на “Продължаваме промяната”, които се опитаха да търсят персонална подкрепа от депутатите на Слави Трифонов. 

“Решихме да предложим по-различен подход – първо да предложим управленска програма, а когато видим дали има воля и мнозинство, бихме могли да влезем и в конкретика за лица, които да я реализират”, обясни пред БНТ Атанас Зафиров от редиците на левицата. 

По думите му персонални разговори с определени депутати не са водени, а левицата разчита на “самосъзнанието на всеки”.

“Тази програма е надпартийна и е важна за обществото. За нас са вани четири неща – антиконституционната политика и законодателство, социалната политика, икономиката и развитието и подпомагането на малкия и средния бизнес, както и приемането на тези 16 законопроекта, за да усвоим парите по Плана за възстановяване и развитие“, обясни Зафиров.

Вчера стана ясно, че БСП ще се опита да реализира третия мандат и да предложи правителство. Решението на левицата е да входира законодателната програма в парламента.


„Абсолютно открито и честно в последните седмици водихме преговори за съставяне на правителство, водени единствено от желанието да гарантираме стабилност на България и спокойствие на хората. През този период изработихме управленска и законодателна програма за следващите 6 месеца“, обясни вчера Нинова. 

В същото време обаче Георги Свиленски се надява на пълен мандат от 4 години. 

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *