Политологът П. Чолаков: Да не би някой да е очаквал Христо Иванов да поиска от колегите си два билета за ”Ку-ку бенд”?

Споделете в:

”Има опасност да бъдат наказани на изборите тези, които се смята, че са допринесли за развалянето на коалицията. Затова всеки иска да влезе в по-конструктивен тон. Възраждане, ГЕРБ и ДПС имат полза от нови избори. Ако някой очаква, че Христо Иванов ще сподели с колегите, че търси два билета за турнето на „Ку-ку бенд“, трудно ще стане. Разбирам, че от ИТН са скандализирани от репликите на Христо Иванов” заяви политологът Петър Чолаков .


По думите му суровата реалност на политиката е много цинична, има много пазарлъци и борба за власт. „При ИТН големият проблем е, че при тях няма средно положение. От най-малкото нещо скачат и са готови да развалят всичко. Трябваше да коментират този запис, представен от „Възраждане“ на ГЕРБ. Малко махленска история. От ИТН трябваше да реагират може би по-остро и да кажат, че не са съгласни с думите на Христо Иванов“, каза още той пред БНТ.


„Понеже паднаха тежки обвинения върху ДБ заради прословутия им разговор в парламентарната група. Бяхме в консенсус, че шансът да се сформира кабинет с трети мандат, бе минимален. Дали записът е променил нещо, аз съм по-скоро скептичен. Самият Иванов казва, че ще има предсрочни парламентарни избори и дори дава дата 16 октомври“, каза той. „Бухалка става жаргон. Христо Иванов говореше за този етикет, че Тошко Йорданов го е изразил… Интересното при този разговор е, че той няма нищо скандално, като си част от накаква кухня. За някои изглежда скандално това, че публиката е чула един разговор в кухнята“, уточни Ганев.


И добави, че в четворната коалиция има една сплотяваща линия и много линии, които ги разединяват. Сплотяващата линия е ГЕРБ, ДПС, корупция и т.н. Всичко е с цел да се поддържа линията, даваща легитимност групата да съществува.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *