Христо Иванов: Рискуваме да хвърлим страната в още по-голяма парализация, в бобслей на кризи

Споделете в:

Ако не успеем да съставим кабинет в този парламент с първия мандат, отиваме към избори. Следващият парламент ще бъде още по-труден за съставяне на правителство. Това каза в ефира на bTV съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

По думите му разумният вариант е да се търси решение с първия мандат. „Фокусът ни е там. Третият мандат е кризисен. Не трябва да пускаме страната в този бобслей на кризи“, призова той.

От думите му стана ясно още, че към момента никой не е търсил „Демократична България“ за разговори за нов кабинет.

Иванов очерта мрачен сценарий за страната. „Хвърляме страната в още по-голяма парализация. Грубо казано, в нов парламент 1/3 ще бъдат силите на старото статукво – ГЕРБ, ДПС, 1/3 ще бъдат силите на Промяната и 1/3 – силите от типа на Възраждане. С едни следващи избори хвърляме България в един още по-голям провал и още едни избори напролет. Това ли ни предлагат от коалицията „Ориент-експрес“, попита Иванов и добави: „Те не разбраха, че българската средна класа няма да приеме такава безпринципност“.

„Сега ги е страх да застанат един до друг заради взаимната си токсичност. Дори не могат да придложат и председател на Народното събрание. Тези хора не са част от решението на проблема на България“, отсече съпредседателят на „Демократична България“.

„Слави Трифонов похарчи една година историческо време на България. „Има такъв народ“ се превърна в деструктивна сила в българския политически живот“, коментира още той.

„Все повече превръщаме изборите в ден на откритите врати за българската политика, влизат все повече случайни хора. Вместо да се гради диалог, се рушат институции, създава се все по-голяма поляризация“, каза още Христо Иванов.

„По темата за „Република Северна Македония“ се говореха абсолютно престъпни лъжи“, категоричен бе съпредседателят на ДБ.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *