Бисер Денев – Кукловода на „просто Жоро“ в Провадия

Споделете в:

Бисер Денев е главното действащо лице в предизборната кампания на Жоро Бирника. Факт! Някой наблюдатели от близкото минало го наричат – Стратега, заради способността му да прогнозира добри ходове в местната политика, а отскоро местни го наричали Кукловода на „просто Жоро“!

Запознати разказват, че Денев е изключително лукав човек, хитър, съобразителен, мнителен, мислещ с няколко хода напред, не е алчен, обича гълъби и ако това са положителни качества, то отрицателните му са, че е асоциален, интроверт, егоист, прави обществени поръчки за хиляди левове на година за канцеларски материали, които никой не проверява за които сигурно вече е предаден на Прокуратурата и Богдана Стойчева му е братовчедка 🙂

Иначе Бисер Денев не е семеен, живееел сам като скот и в тях винаги било пълен безпорядък, няма приятели освен Денчо и Женя Милкова, няма деца, всеки следобед се прибира в тях да спи следобеден сън в работно време, никой не го харесва, защото всички го мислят за странен.

Очевидци споделят, че в началото на мандата на Жоро Бирника, Денев се е обръщал към него уважително с „г-н Кмете“, но още през декември 2019 г. двамата започнали да се сближават и Бирника го помолил да се обръща към него с „просто Жоро“ – нещо като „просто Киро“ и Лена Бориславова 🙂

Научихме, че Кукловода на „просто Жоро“ искрено бил щастлив, че ГЕРБ Провадия са свалили доверието си от Бирника. Сега всъщност „просто Жоро“ Бирника му бил в лапите и изцяло под негов контрол. Първа фаза на плана му била изпълнена.

Следващата му задача била да увеличава бездната между „просто Жоро“ Бирника и всички останали – в което бил изключително добър специалист.

Естествено за да се допълва интригата хитреца Денев се сетил чрез кого може да ни подхвърли чак в София, че сме пропуснали да допълним в списъка чирака му от години Йордан Михалев – още година и половина директор на Гимназиата. Неговата функция в предизборния щаб на „просто Жоро“ Бирника била да респектира всички директори, които през годините са успели да наместят като директори на училища не само в града, но и в селата. Михалев отдавна не искал да се занимава с политика, но не можел да окаже съпротива на ментора си Денев.

Така отбора на НЕхаресваните, НЕ авторитетите, НЕморалните с който „просто Жоро“ Бирника е решил отново да превзема Провадия става:

 1. Бисер Денев – стратег и кукловод на „наричай ме „просто Жоро““
 2. Богдана Стойчева – юрист, обществени поръчки, финансиране;
 3. Валерий Радев – ОИК, пазене да не бъде отстранен преждевременно;
 4. Катя Пеева – приходите;
 5. Пламена Трифонова – данъците;
 6. Тихомир Тодоров – коалиционен партньор;
 7. Стойка Велева – заради нея е все още кмет;
 8. Мечкун – фирмата от която не се притеснява да взема рушветите;
 9. Тимур – синът на фирмата от която взема рушветите;
 10. Георги Георгиев – DJ РижавияPR на щаба, озвучител, водещ;
 11. Коста Владимиров – началник на щаба ползващ се с огромно доверие, коалиционен партньор обещал много гласове за независимия Жоро Илчев от СДС, на което е станал областен координатор;
 12. Диана Агностева – директор на НОИ от БСП, договорки по високите етажи на властта, договорки с БСП за помощ на втори тур;
 13. Женя Милкова – пропаганда, обработване на родители и ученици навършили 18 години да харесат Жоро Бирника, като изтъква всичко добро в града за заслуга на Илчев, а всички неуспели проекти и лоши практики – да ги прехвърля на ГЕРБ, Димо Димов и Деан Парушев;
 14. Йордан Михалев – оборотен директор на средно училище в полза на Бисер Денев.

P.S. Защо БСП Провадия НЕ обжалваха решението на ОИК Провадия с което първо с 8 на 4 гласа отстраниха, а след 10 мн. с 9 на 5 гласа НЕ отстраниха кмета „просто Жоро“ Бирника:

Филчо Филев да не се прави на много остроумен и да изброява всички партии в българия, защото само БСП – то му в Провадия е ОПОЗИЦИЯ (вижте отговора му под статия във фейсбук групата БСП за Провадия преди няколко дни).

Защото може да получиш пълномощно от Корнелия Нинова за участие в изборите, а не можеш да получиш пълномощно от същата жена за да обжалваш сигурна отмяна на решение в съда.

Защото така написано Филчо Филев или прехвърля топката и обвинява Корнелия Нинова или НЕ Е искал да бъде отсранен Жоро Илчев от кметския пост.

Ние ще продължаваме да питаме!

Ей така – да не се забравя!

По статията работи Денчо Бисеров от Само Истината


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *