Изненада! Превозвачите се отказват от протест пред НС, няма да блокират пътища в страната

Споделете в:

Превозвачите се отказаха от протеста си пред Народното събрание и от блокади по пътищата. Това съобщи пред Bulgaria ON AIR председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова. Причината – снощното напрежение в центъра на София между шофьори и полицаи. Ако има блокади в страната, те ще са единични и импровизирани.

Очакваше се днес да има затруднен трафик на входа на София, където трябваше да се съберат тежкотоварни камиони и автомобили в знак на протест срещу високите цени на горивата. Протестите в столицата и в страната бяха обявени да продължат до 18 май.


При вчерашните протести се стигна до напрежение около 20:30 часа, след като служители на реда поискаха от протестиращите документи за проверка. Демонстрантите твърдят, че били заплашени, че ще им бъдат написани актове, ако не си тръгнат. По-късно протестиращите се изтеглиха след полицейско нареждане, според което след 22 часа превозните средства трябва да освободят пътните платна.
 

Основните искания на бранша са за намаляване на акциза на горивата, премахване на биодобавката и срещу планираното разширяване на обхвата на тол системата и увеличение на таксите.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *