Жоро (Бирника) Илчев направи първата си предизборна обиколка

Споделете в:

ЯВНО ИЗБОРИТЕ В ПРОВАДИЯ ЗАПОЧНАХА

Кмета на Провадия – софиянеца Жоро (Бирника) Илчев заедно с шефа на предизборния си щаб Коста Владимиров направиха първите си предизборни обиколки

През трите почивни дни на Гергьовден двамата пишман политици бяха забелязани на празниците на селата Черноок и Златина, където радостни по техен си начин позираха с местни жители.

Ние първи Ви съобщихме, че сегащния кмет Жоро Илчев твърдо е решил отново да се кандидатира за кмет на Провадия само, че вече като независим подкрепен основно от партията Земеделски народен съюз (ЗНС) на Румен Йончев, представлявана в Провадия от Йордан Михалев и Бисер Денев, и най вероятно от партия ВОЛЯ.

За началник на предизборния му щаб твърдо бил посочен и единодушно избран от другите членове на щаба – Бисер Денев, Богдана Стойчева и Катя Пеева, общинския съветник от ГЕРБ, но от квотата на СДС Коста Владимиров, който само преди месец бил избран за областен координатор на СДС Варна.

Кметските избори са през месец октомври догодина, но историята показва, че сериозните кандидатури за кметове на Провадия започват своите кампании поне две години преди местни избори (справка Филчо Филев).

Започва се с ухажване на разни социални групи, както в града така и в селата неразривно свързани с неограничени обещания.

Припомняме Ви, че кмета-софиянец Жоро (Бирника) Илчев бе избран от провадийци основно с така и недоказаната си близост с Бойко Борисов в следствие на която Провадия само за две години (които минаха) трябваше да „цъфне и да върже“ – то не беше голяма Спортна зала, околовръстния път, възстановяването на минералните бани, заграждането на жп линията и много други обещания, които останаха във въздуха, а вместо тях Бирника се изпокара с всички, не назначи хора на ГЕРБ в общината, заобгради се с Бисер Денев, Богдана Стойчева, Катя Пеева и Коста Владимиров, а обществени поръчки даваше предимно на Мечкун. Не само това, но и пусна ЧСИ срещу най-бедните в Провадия, който ги притискаше и запорираше даже и за скромните сто лева (затова му и излезе прякора БИРНИКА). Не се посвени и за един момент даже спираше и санкционираше обикновените хора започнали да си ремонтират покривите заплашвайки ги, че правят НЕЗАКОННИ РЕМОНТИ И ТРЯБВА ДА СИ ВАДЯТ ДОКУМЕНТИ ОТ ОБЩИНАТА (отново само и само да им събира данък).

Има много други примери за тези две години управление на Софиянеца Илчев, който дойде в Провадия я уж да я ОПРАВИ, а ОПРАВИ САМО СЕБЕ СИ И НЕ СПРЯ ДА СЕ ПОДИГРАВА С ХОРАТА…

Сега се сърдел на местната организация на ГЕРБ, само че за да не излезе виновен щял да продължи да се гаври с всички членове и симпатизанти на ГЕРБ Провадия за да им писне и да го изгонят те! А той да излезе герой и внякой национален ежедневник да даде пространно интервю как са го изгонили, как е искал да направи много неща за Провадия, но ГЕРБ Провадия са го спирали и как сега вече като не зависи от никой ще направи ЧУДЕСА за общината и за живеещите в нея. Тази стратегия му я бил подготвил естествено гуруто му Бисер Денев, разбрахме от много вътрешен източник.

Стратегията на Бисер Денев всъщност е взаимствана от съседната община Вълчи дол, където досегашния кмет издигнат през 2019 г. от ГЕРБ сега ще се кандидатира като независим по собствена воля поради прогнозите, че ГЕРБ се срутва и много техни кметове и съветници вече гледат към новите формации.

Вътрешна информация в редиците на ГЕРБ в цялата страна гласяла, че след закриването на поста „секретар“ в партийните офиси, в следствие на което офисите в общините реално затвориха врати, а в областните градове от 4 на работа оставиха по един човек в края на миналата година, масово се подават заявления за напускане на партията.

Много тайни наши източници ни споделиха, че в Бургас заявления за напускане са над 400, а във Варна над 300.

Сега в Провадия следва (освен решението на КПКОНПИ за отсраняването му), кога Жоро (Бирника) Илчев с гаврите си ще изкара от нерви местната структура и те ще го изгонят или ще ги изчака и два месеца преди изборите ще ги напусне пак по същите причини.

Или има и трети вариант – самия Бойко Борисов да разбере какви ги върши и хем да го отстранят направо със заповед от Изпълнителната му комисия, хем да го предупреди да не се кандидатира повече.

Той Бойко си знае какво послание да му прати, че Бирника не само да не се кандидатира, но и даже да продаде имението си в село Кривня, барабар с фабриката си за пожарогасители и да се върне в София (ако не му ги прибере Сталийски за наказание)…  

P.S. А Валерий Радев… Валерий Радев от тук нататък рахат ще си го тормозят съгражданите му – основно другите четирима, които гласуваха и техните семейства! Пък и другите, че не посмя да освободи по рано Провадия от присъствието на Бирника…


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *