КПКОНПИ отстраняват кмета Жоро Илчев до месец

Споделете в:

КПКОНПИ ще поиска от ВАС (Варненнски Административен Съд) отстраняването на кмета на Провадия Жоро Илчев до един месец, това ни съобщиха наши източници от службите

Процедурата по отстраняването на кмета на Провадия не е спряна след грешното гласуване на ОИК Провадия.

Реално писмото с разследването на ДАНС Варна, с което бе поискано от ОИК Провадия да прекратят правомощията на кмета трябваше просто да бъде изпълнено, а не гласувано, но за тази грешка ще бъдат подложени на ревизии в НАП и проверени от ОП Варна, както виновника Валерий Радев, така и Стойка Велева, Ивайло Парушев, Женя Милкова, и Тодорка Иванова.

Това, което те не са знаели е, че разследването на ДАНС е било предадено на правния отдел на ДАНС София, който е в една и съща сграда с КПКОНПИ София. Двете агенции много често работят заедно и в този случай казуса за КАТЕГОРИЧНОТО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ПРАВОМОЩИЯТА НА КМЕТА НА ПРОВАДИЯ СА ПОТВЪРДЕНИ ОТ ПРАВНИЯ ОТДЕЛ НА КПКОНПИ.

След това потвърденото становище от правния отдел на КПКОНПИ е предадено на правния отдел на ДАНС София, след това те са дали „зелена светлина“ на ДАНС Варна и същите са уведомили с писмо Председателя на ОИК Провадия, че е ТРЯБВА ДА ПРЕКРАТИ ПРАВОМОЩИЯТА НА КМЕТА, ЗА КОЕТО Е ДЛЪЖЕН !!!

Сега всъщност процедурата е вече в КПКОНПИ София, които вече веднъж са се запознали със случая и до месец ще поискат отстраняването му от ВАС.

И ВАС ще го отстранят!

А Валерий Радев създаде проблеми на четири провадийски семейства със своята некомпетентност или както е обичайно – просто причината за понесения риск е друга !?


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *