Жоро (Бирника) Илчев набеди Диан Парушев за негова несвършена работа

Споделете в:

Вчера се проведе сесия на общински съвет Провадия на която основната тема бе приемането на бюджета за 2022 г.

Преди да се стигне до бюджета кмета-софиянец решил да прави промени в структурата на администрацията внесе докладна за предвидените от него промени.

Явно обаче напрежението между цялата организация на ГЕРБ в това число ръководството на партията в лицето на Димо Димов и Диан Парушев е прерастнало във война, защото Председателя на съвета съвсем непредвидено направи предложение за много важна смяна на положението на главната юристка Богдана Стойчева – най-доверения човек на кмета.

Димо Димов направи предложение Стойчева, която досега получваше заповеди само и единствено от Илчев от 1 май да е подвластна и на тримата заместник кметове, уж под предлога за по-голямо оптимизиране на работата на администрацията (което е вярно), но истината е, че Димо Димов най-вероятно вече се противопоставя на кмета, защото същия от месеци открито играе самостоятелно и срещу организацията на ГЕРБ, а също е обявил пред двамата си зам. кметове и пред други хора, че ГЕРБ Провадия са слаби и, че вече е решил на предстоящите кметски избори догодина да се кандидатира като независим (ние разбрахме, че ще се кандидатрира независим, но подкрепен от Бисер Денев и Йордан Михалев).

Откритата война обаче вчера е продължила и с изказване на Жоро (Бирника) Илчев с което направо си е набедил заместика си Диан Парушев за забавен ремонт на 119-та зала, който по наша информация от самото начало е бил под наблюдението и ръководството само и единствено на кмета-софиянец Жоро (Бирника) Илчев. Според присъствали на сесията кмета просто не е издържал на напрежението от въпросите на съветници за забавения ремонт и си е изпуснал нервите.

Припомняме, че преди седмица кмета бе отстранен от ОИК и след 10 минути Стойка Велева след получаването на странен sms е поискала прегласуване, след което с един глас кмета вече не е бил отстранен (очаквайте какво го очаква него и Валерий Радев в следващото ни разследване).

Припомняме, че според наше проучване почти цяла провадийска община НЕ ХАРЕСВА И НЕ ОДОБРЯВА ВЕЧЕ ЖОРО (БИРНИКА) ИЛЧЕВ ЗА КМЕТ.

Войната между Жоро Илчев и верния му ПАЖ Коста владимиров и ГЕРБ Провадия, Димо Димов, Диан Парушев, Филчо Филев, Анатоли Стоянов, че и провадийци тепърва ще се разгаря.

Ще Ви държим информирани…


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *