Байдън: Ще наложим санкции лично на Путин, ако нахлуе в Украйна

Споделете в:

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че би обмислил налагането на икономически санкции, насочени лично срещу Владимир Путин, ако руският президент нареди ново нападение срещу Украйна.

„Да, бих обмислил това“, заяви Байдън, запитан от репортери във Вашингтон.

Байдън също още, че може да прехвърли в Европа в скоро време някои от 8500-те американски войници, които преди часове са бяха поставени в повишена готовност, за да помогнат на силите на НАТО за бързо реагиране.


Преди по-малко от две седмици група сенатори внесоха законопроект за санкции, предвиждащ между другото публично оповестяване на данните на американското разузнаване за личното богатство, приходи и разходи на Путин е най-близкото му обкръжение след 2017 г., като съпруги, деца и роднини.


Ходът им бе посрещнат като демонстрация, че Сенатът във Вашингтон не бездейства и е готов да помогне на Белия дом. Мерките – ако бъдат одобрени в парламента във Вашингтон – трябва да се задействат не само при пряка руска военна намеса, но и ако това правят подставени руски структури „или друга дестабилизираща агресия срещу Украйна“.

Американският президент каза днес още, че ако Путин нахлуе в Украйна ще има огромни последици поцял свят, както и че възнамерява да изпраща военни на САЩ на украинска територия.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *